Cepanje Vulinove stranke u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2015, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cepanje Vulinove stranke u Nišu

Više od 600 članova i osnivača Gradskog odbora Pokreta socijalista u Nišu odlučilo je da napusti stranku Aleksandra Vulina zbog neslaganja sa centralom u Beogradu i oformi novu, Socijalisti Niša - za Niš.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima piše da se grupa osnivača i onih koji su se učlanili u Vulinov pokret do prošlogodišnjih martovskih izbora, odlučila da napusti stranku i “prekine svaku saradnju sa centralom u Beogradu”.

Bili smo prinuđeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na ovakav korak, jer je Pokret Socijalista, centrala u Beogradu, ne poštujući Statut partije, pokušala da Pokret Socijalista u Nišu preuzmu one političke strukture koje su izgubile izbore, a koje je premijer Aleksandar Vučić jasno definisao kao političke subjekte koji uništavaju Srbiju poslednjih 10 do 15 godina - stoji u saopštenju.

Saopštenje je potpisao doktor MIroslav Milosavljević, a on i njegovi istomišljenici će svoje političko delovanje, kako stoji u dopisu, nastaviti u okviru Grupe građana “Socijalisti Niša - za Niš”.

Socijalisti Niša okupiće na lokalnom nivou sve one političke snage koje neće više dozvoliti da se o Nišu odlučuje u Beogradu. Do sada je to tako bilo i za posledicu imamo da se Niš, od svih većih gradova u Srbiji nalazi u najgoroj situaciji - piše u saopštenju.

Pokret socijalista je jedna od partija na vlasti i sa Srpskom naprednom strankom čini vladajuću većinu. Predsednik Pokreta Aleksandar Vulin je ministar za rad i socijalnu politiku, a stranka u Nišu nije deo vladajuće većine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.