Centar Niša u sredu bez saobraćaja, obeležava se Dan bez automobila

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2021, 18:40

Centar Niša u sredu bez saobraćaja, obeležava se "Dan bez automobila"

Potpunom obustavom saobraćaja i zatvaranjem ulica u centru grada od 9 do 13 sati, u sredu će u Nišu biti obeležen “Dan bez automobila”. Kako saopštavaju iz Direkcije za javni prevoz, zbog te manifestacije trase linija javnog prevoza biće preusmerene.

Saobraćaj će, kažu iz Direkcije, potpuno biti zaustavljen u ulicama Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa na potezu od Ureda do Suda, dok će gradski prevoz biti preusmeren.

U smeru od "Ureda” ka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Sudu” za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13, 14 preko Trga kralja Aleksandra, Trga Pavla Stojkovića, Cara Dušana, Sinđelićev trg do raskrsnice "Sud” i dalje redovnom trasom. U smeru od "Suda” ka "Uredu” , za linije broj 1, 2, 3, 4, 5, 6, 10, 13 od raskrsnice "Sud” Sinđelićev trg, Nikole Pašića do Trga kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom - stoji u obaveštenju Direkcije.

To će važiti i za prigradske linije broj 18, 19, 20, 20L, 21, 23K, 23L i 37 u smeru ka prigradskoj autobuskoj stanici, od raskrsnice "Sud” gde će biti preusmerene ka ulicama Stefana Prvovenčanog, Mostu mladosti, Bulevaru Nikole Tesle, Aleksandra Medvedeva i ka Bulevaru 12. februar.

U odlasku sa autobuske stanice ka prigradskim naseljima navedene prigradske linije biće preusmerene na isti način: Bulevar 12. februar, Aleksandra Medvedeva, Bulevar Nikole Tesle, Most mladosti, Stefana Prvovenčanog do raskrsnice "Sud” i nadalje redovnom trasom - navodi se u saopštenju.

Inače, "Dan bez automobila" obeležava se širom Evrope kako bi se skrenula pažnja na sve veću zagađenost vazduha.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na "Dan bez automobila" u Nišu ulice na par sati zauzeli sportisti, nadležni najavili podelu bicikala za učenike

Izvor: JužneVesti.com, 22.Sep.2021, 13:52

Potpunom obustavom saobraćaja i zatvaranjem ulica u centru grada, koje su na kratko zauzeli biciklisti, mladi fudbaleri, odbojkašice i karatisti kako bi promovisali zdrav način života i skrenuli pažnju na sve veću zagađenost vazduha, obeležen je “Dan bez saobraćaja” u Nišu. Pomoćnica gradonačelnice...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.