Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu od juna u funkciji

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2024, 20:48

Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu od juna u funkciji

Juna ove godine trebalo bi da bude završen Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu, koji spaja opštine Pantelej i Crveni Krst, kaže direktor Direkcije za izgradnju Zoran Prokić. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski navodi da je Grad za to predvideo više od 500 miliona dinara.

foto: JV / Tamara RadovanovićNovi niški bulevar nastavlja se na Bulevar Svetog Pantelejmona, levo od raskrsnice kod crkve iz pravca Kosovke devojke. Rade ga Međarci i Trace, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a nadležni su najpre završetak radova najavljivali za kraj 2023. godine.

Ipak, on još nije završen. Ostalo je da se odradi završni sloj asfalta, kao i servisna saobraćajnica sa strane, osvetljenje i infrastruktura u zelenom pojasu, kaže Prokić.

Pri kraju smo druge faze. Asfaltirana je deonica od 1 kilometar i 100 metara u prvom sloju. Trenutno radimo treću fazu u dužini od oko 400 metara, da bismo spojili ovaj bulevar sa kružnim tokom kod Bulevara Nikole Tesle. Očekujemo završetak obe trake i puštanje saobraćaja juna ove godine. Bulevar će biti u funkciji kada prođe sve relevantne komisije koje bi trebalo da ga puste u rad - navodi on.

foto: JV / Tamara RadovanovićTako bi novi bulevar trebalo da bude otvoren za saobraćaj više od četiri godine nakon što je dobio naziv.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski ističe da je Grad za Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića predvideo više od 500 miliona dinara iz sopstvenog budžeta.

Međutim, na pitanje koliko tačno radovi u drugoj fazi, a koliko ukupno koštaju - Prokić nije dao konkretan odgovor.

Radove izvodimo etapno. To je iz programa izgradnje grada. Postoji više faza i kada bude završena i treća, dobićete informaciju koliko je ukupno bulevar koštao, s obzirom na to da se izvode radovi gde imamo i dosta velikog obima posla u trećoj fazi. Zemljani radovi su više nego što su normirani. Moramo da savladamo i tu visinsku razliku, tako da ćete imati informaciju koliko su radovi ukupno kada se završi, pošto mi radimo paralelno i bulevar i servisnu saobraćajnicu - kaže direktor Direkcije za izgradnju.

foto: JV / Tamara RadovanovićSotirovski navodi i da će uz pomoć novog bulevara građani lakše moći do istočnog kraka Koridora 10 i ka severu zemlje, dok predsednici opština Crveni Krst i Pantelej veruju da će tako biti rasterećen saobraćaj.

Nama je važno to što su investitori i te kako zainteresovani za našu opštinu, jer smo komunalnu infrastrukturu maltene kompletno rešili. Ovim povezivanjem sa Bulevarom Heroja sa Košara zadovoljni će biti i sugrađani, ali i svi investitori - kaže predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović.

I čvorišta saobraćajnih gužvi u opštini Pantelej - Jagodin mala i Knjaževačka ulica - biće rasterećene, kaže predsednica te Opštine Nataša Stanković, koja ističe i da će, prema planu Zavoda za urbanizam, tu biti i nova škola, kao i park.

Podsetimo, izgradnju su do sada pratile žalbe stanara na to da nedostaje kanalizaciona mreža, iako se bulevar uveliko asfaltira, kao i pronalazak rimskog vodovoda iz antičkog Naisusa na samom gradilištu.

Naziv “Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića” niški odbornici usvojili su još početkom 2020. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.