Bulatović na liturgiji u Sabornoj crkvi primio orden u ime Nišlija

Izvor: JužneVesti.com, 17.Nov.2019, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bulatović na liturgiji u Sabornoj crkvi primio orden u ime Nišlija

Srpski patrijarh Irinej služio je danas liturgiju kojom je i molitveno proslavljeno 200 godina postojanja Saborne crkve u Nišu. Orden svetog kralja Milutina je na predlog vladike niškog Arsenija pripao svim građanima Niša koji su pomogli obnovu hrama, a u njihovo ime ga je primio gradonačelnik Darko Bulatović.

Liturgiju služio patrijarh Irinej; foto: Vanja Keser Veliki broj vernika danas je u Sabornoj crkvi prisustvovao liturgiji, koju su pratile i besede i priče o slavnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << istoriji malog Sabornog hrama, čime je završena ceremonija obeležavanja dva veka njegovog postojanja.

Niški vladika Arsenije se zahvalio svima koji su doprineli njegovoj obnovi, a patrijarh Irinej je podsetio da je Saborni hram stradao u požaru, ali da je danas obnovljen i lepši nego što je ikada bio.

Liturgiju služio patrijarh Irinej; foto: Vanja Keser U ime svih građana Niša je gradonačelnik Darko Bulatović dobio Orden svetog kralja Milutina, velikog srpskog ktitora i dobrotvora. Isto odlikovanje, ali nejasno za koje zasluge, dobili su i njegov pomoćnik Miloš Milošević, kao i direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević i direktorka Narodne biblioteke "Stevan Sremac" Sonja Šuković, kao i brojni vlasnici privatnih firmi i advokati.

Podsetimo, obeležavanje ovog velikog jubileja je počelo juče večernjom službom u Sabornom hramu posvećenom Saboru Svetih Arhangela, a potom je održana i svečana akademija u Svetosavskom domu.

Liturgiju služio patrijarh Irinej; foto: Vanja Keser

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.