Bugarski film Istočne drame u NKC-u

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski film "Istočne drame" u NKC-u

U utorak 21. aprila od 19 sati u maloj sali Niškog kulturnog centra, publika će imati prilike da pogleda bugarski film “Istočne drame” koji govori o društvenoj situaciji i kriminalu u toj zemlji, ali i umetnosti, ljubavi i pokušaju da se izađe iz beznađa.

Kako kažu organizatori iz Udruženja građana “Litera”, film prati dva brata - Hrista, umetnika i lečenog narkomana koji radi kao stolar, i Georgija, srednjoškolca koji biva uvučen u neonacističku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizaciju.

Pored turske glumice Saadet Aksoj, bugarskog glumca Ovanesa Torosjana, jednu od glavnih uloga tumači i Hristo Hristov, umetnik koji u filmu igra sam sebe. On je umro dva dana pred završetak filma i njegova smrt je umnogome obeležila ovo ostvarenje - kažu organizatori.

“Istočne drame” su debitantski film Kamena Kaleva iz 2009. godine, koji je do sada osvojio, prema rečima organizatora, brojne nagrade na regionalnim i evropskim festivalima, a bio je i bugarski kandidat za Oskara 2009. godine.

Ulaz na projekciju je slobodan za sve zainteresovane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.