Budžet oštetila za šest miliona

Izvor: Blic, 14.Mar.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budžet oštetila za šest miliona

Vesna Mlinarić (48) iz Niša, bivša načelnica Uprave za imovinu grada Niša, uhapšena je zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i gradskom budžetu pričinila štetu od preko šest miliona dinara, saznaje „Blic". Ona je privedena u sredu po podne u stanicu Policijske uprave u Nišu, gde joj je određena mera zadržavanja do 48 časova da bi joj juče, nakon saslušanja u Opštinskom sudu u Nišu, istražni sudija Saša Knežević odredio pritvor u trajanju do 30 dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ona se sumnjiči da je zloupotrebila položaj tako što je u maju 2008. godine uticala na nadležnu komisiju Skupštine grada koja je procenjivala ulaganja u gradske lokale da prizna izveštaje o renoviranju nekoliko lokala u niškoj Tvrđavi, kako bi se zakupcima za te iznose umanjila kirija - kazao je sudija Knežević.

Vesna Mlinarić bila je bliski saradnik Smiljka Kostića

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičena je negirala da je zloupotrebila službeni položaj i sve navode iz krivične prijave koji joj se stavljaju na teret. Mlinarićevoj je prestao mandat na toj funkciji u julu 2008. godine. Bivši gradonačelnik Niša Smiljko Kostić, u čije vreme je ona bila na mestu načelnika Uprave za imovinu, kazao je da je o hapšenju čuo od novinara i da je iznenađen tom vešću.

- Dok sam ja odlučivao o imovini, nijedan dokument se nije potpisivao dok ga nisu odobrili pravni i ekonomski tim savetnika, ali mi je Skupština grada još na početku mandata oduzela pravo da raspolažem i brinem o imovini grada. Iznenađen sam vešću o hapšenju jer znam da je bila napravljena posebna anketna višestranačka komisija koja je ispitivala način izdavanja gradskih lokala. Komisija nije našla ništa neregularno, a izveštaj te komisije je usvojila i Skupština grada Niša - kazao je juče za „Blic" Smiljko Kostić.

Dejan Rajčić, član Izvršnog odbora Nove Srbije čiji je kandidat bio gradonačelnik Kostić, kazao je da osumnjičena nije član te stranke.

- Ona je bila izbor Smiljka Kostića i njegovog savetnika Tomislava Miljkovića i izabrana je na tu funkciju na njihovo insistiranje. To je bio jedan od razloga za moj sukob sa gradonačelnikom - rekao je Rajčić, koji je tada bio zamenik gradonačelnika, i dodao da podržava akciju države na razotkrivanju svih kriminalnih radnji koje su se desile.

Kostić je kazao i da Dejan Rajčić ne govori istinu kada kaže da je Mlinarićeva bila „pulen Kostića i njegovog savetnika Tomislava Miljkovića".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.