Budite turisti u sopstvenom gradu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Avg.2014, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budite turisti u sopstvenom gradu

Nišlije koje žele da se bar na kratko u sopstvenom gradu osećaju kao turisti i da o znamenitostima i istoriji Niša nauče nešto novo, svake subote od 23. avgusta mogu da obilaze grad sa "griterima".

To su volonteri, domaćini grada, koji, kako sami ističu, nisu turistički vodiči i ne obavljaju posao profesionalnaca, već posetiocima na manje formalan način pomažu da otkriju skrivene lepote grada, saznaju zanimljivosti o stanovnicima i njihovoj svakodnevici.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jedna od prvih stvari koju većina nas uradi pred polazak na put jeste da sedne za računar, ukuca ime destinacije u pretraživač i pročita nešto o tom mestu. Za neke su to osnovne informacije, dok postoje i oni koji u svaki kutak odredišta zavire virtuelno pre nego što tamo odu. Međutim, naš odnos prema znamenitostima, istorijskim i geografskim zanimljivostima gradova u Srbiji često je drugačiji - kažu volonteri "Niš Greeters-a".

Sada kroz program "Upoznaj Niš" žele da baš one koji su rođeni u tom gradu podstaknu da ga posmatraju očima turiste.

- Dešava se da grad u kom živimo čitav život poznajemo manje od nekog koji smo posetili na tek nekoliko dana. Razgledanje grada iz perspektive turiste omogućava da ga vidimo novim očima, a to štedi i vreme i novac. Dovoljno je da pred sebe stavite mapu, obeležite destinacije koje ste izabrali da obiđete i gradska avantura može da počne - kažu niški "griteri".

Turiste, rođene u Nišu, ali i one koji su tu u poseti, čekaće svake subote od 16 do 20 sati na Trgu kralja Milana. Ture su besplatne.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.