Brzobrođani protiv dalekovoda - peta epizoda protesta zakazana za petak

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2022, 11:56

Brzobrođani protiv dalekovoda - peta "epizoda" protesta zakazana za petak

Meštani Brzog Broda u Nišu najavljuju novi protest protiv dalekovoda za petak u 17 sati. Okupljanje je opet u centru naselja, kod kružnog toka, a ponovo će biti blokade Bulevara cara Konstantina.

“Petu epizodu” protesta zakazali su, kako navode, zbog onih koji ne veruju da oni mogu da uspeju i zbog onih koji ne žele da oni uspeju.

Sve je isto, možda samo bude nešto produženo. Okupljanje je u centru naselja i blokiraćemo opet put ka Niškoj Banji. Niko se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od nadležnih ne oglašava u međuvremenu - kaže stanovnik Brzog Broda.

Zahtevi ostaju isti - žele da se umesto nadzemnih grade podzemni dalekovodi, jer su zabrinuti za bezbednost, pre svega, dece.

Podsetimo, do sada su protestovali četiri puta, poslednji put u nedelju. U međuvremenu bilo je i nekoliko performansa, kao i nesuglasica između njih i Elektromreže Srbije.

Iz EMS-a su tvrdili da žitelji sprečavanjem i usporavanjem radova mogu dovesti do toga da Niš i okolina u predstojeću zimu uđe sa neizvesnim pitanjem napajanja strujom. Više puta su napominjali da se izgradnja ne može zaustaviti i da dalekovodi neće štetiti zdravlju ljudi, kao i da kablovi neće prelaziti preko kuća.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.