Branislav Jovanović: Istina na videlo

Izvor: NiskeVesti.rs, 30.Maj.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Branislav Jovanović: Istina na videlo

''Na osnovu izveštaja beogradskih medija može da se utvrdi da Niš prednjači po paušalima koje su dobili članovi Izbornih komisija i radnih tela na Gradu i opštinama'', kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.

Prema izveštavanju medija, tvrdi Jovanović, najveći iznos za rad u Izbornoj komisiji i radnim telima u toku prethodnog izbornog procesa isplaćen je u opštini Kraljevo u visini od čak 280.000 dinara.
''Zamenik gradonačelnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Niša Ljubivoje Slavković, je prilikom gostovanja na jednoj niškoj televiziji izjavio da su ljudi u Izbornoj komisiji i radnom telu ostvarili prihod od po 300.000 dinara. Po njemu bar polovinu tih para treba da vrate u gradski budžet'', objašnjava Jovanović.
On podseća da to nije prvi put, a to je utvrdila i Državna revizorska institucija da se nezakonito i enormno isplaćuju razne prinadležnosti, pa i plate niških funkcionera.
''Potrebno je da se niška javnost što pre obavesti o tome'', apeluje Jovanović i dodaje:
''Ovi navedeni iznosi daleko prevazilaze ranije isplaćene naknade u prethodnim izbornim procesima u Izbornoj komisiji i radnom telu.''
Zašto i po kom kriterijumu je to tako pita lokalnu vlast prvi čovek niškog NPS-a.
''Da li je to nagrada za brojne nepravilnosti, ponavljanje izbora na mestima gde je opozicija bila najbolja po čemu je Niš ubedljivo prednjačio od svih gradova u Srbiji. A stoji i činjenica da su i porodično radili po Izbornim komisijama i radnim telima i bili najostrašćeniji u zahtevu za poništenje izbora na biračkim mestima gde je opozicija dobro prošla'', zaključuje Jovanović.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Narodni pokret: Članovima IK u Nišu po 300.000 dinara

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2016

Predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović rekao je da su članovi izbornih komisija i radnih tela u Nišu i niškim opštinama na proteklim izborima zaradili po 300.000 dinara, što je najviše u celoj Srbiji...Jovanović je rekao da je tu informaciju potvrdio i zamenik gradonačelnika...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.