Bradić: Zašto ništa nije učinjeno za izmeštanje pruge iz centra grada?

Izvor: NiskeVesti.rs, 09.Feb.2016, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bradić: Zašto ništa nije učinjeno za izmeštanje pruge iz centra grada?

Poslanici republičkog parlamenta na današnoj sednici, četvrtoj vanrednoj u ovoj godini, razmatraće 23 akta, među kojima su i izmene Zakona o sprečavanju diskriminacije osoba sa invaliditetom. Početak sednice obeležila su pitanja upućena premijeru.

Današnja sednica Skupštine Srbije počela je postavljanjem poslaničkih pitanja,  među njima i narodni poslanik sa liste Socijaldemokratske stranke Blagoje Bradić imao je pitanje za Aleksandra Vučića. 
On je pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << premijera Srbije, šta se desilo sa ranijim obećanjima da će građani imati bolji život u najvećem gradu na jugu Srbije?
"Zašto niste učinili ništa za izmeštanje pruge iz centra grada. Ja uporno insistiram na ovom pitanju", rekao je danas u Skupštini Bradić. Beograd na vodi je rešen za jedan dan, a grad Niš ne može za četiri godine da dobije izmeštenu prugu. Da li ćete sa istim obećanjima za preporod ponovo u izbornu kampanju", insistira na odgovoru Bradić.
Početkom decembra lane, Bradić je pominjao medijima da je pitao ministarku Zoranu Mihajlović u vezi sa problemom izmeštanja niške pruge.
„Što se tiče izmeštanja pruge gospođa Zorana Mihajlović se udostojila da mi odgovori posle tri meseca, dobio sam prepričano moje pitanje. Ponovili su podatke da je 2010.god. počelo izmeštanje pruge, da je bivši režim, kako oni kažu, uradio plansku dokumentaciju, pripremnu dokumentaciju. Oni su trebali da nastave, da završe eksproprijaciju i da uđu u međunarodni kredit kako bi došlo do izmeštanja pruge novom trasom, severnim obodom Grada Niša. Nijednu reč nisu mi rekli kada će biti izmeštena pruga i ja ću to pitanje stalno ponavljati dok ne dobijem kvalitetan odgovor. Ono čega se mi plašimo je da će doći do privremene elektrifikacije postojeće trase što građani Niša neće dozvoliti što su više puta jednoglasno i pozicija i opozicija skupštinskom odlukom rekli da je to nedopustivo. Istrajaćemo u tome i borićemo se da pruga bude izmeštena iz Grada Niša“, zaključio je tada Bradić.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Da li poslanici zaista pružaju podršku osobama sa invaliditetom?

Izvor: NiskeVesti.rs, 10.Feb.2016, 10:33

Narodni poslanik iz Niša Dušan Milisavljević uputio je na jučerašnjoj sednici Skupštine Srbije poziv sviim političkim strankama da ako podržavaju osobe sa invaliditetom na predstojećim izborima kandiduju na poslaničku listu barem jednu osobu sa invaliditetom.. . Kada pričamo o osobama sa...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.