Bogata muzička dešavanja u gradu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 07.Maj.2014, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogata muzička dešavanja u gradu (VIDEO)

Za ljubitelje ozbiljne muzike, niški Simfonijski orkestar zajedno sa pijanistom svetskog renomea Aleksandrom Serdarom, pripremio je nesvakidašnji muzički događaj.
Reč je o premijernom koncertu koji će biti izveden u petak, 9. maja u 20 sati u sali simfonisjkog orkestra, a na programu su Betovenova simfonija “Rušenje Atine” i Mocartov koncert u G-e molu.

Generalnu probu premijernog koncerta u sali niškog simfonijskog orkestra imali su privilegiju da čuju samo novinari . Na programu su dela muzičkih velikana: Betovena i Mocarta.
Posebnu draž i kvalitet ovom koncertu daje maestralno muziciranje pijaniste Aleksandra Serdara.
Orkestrom će dirigovati Suzana Kostić, dekan Fakulteta umetnosti u Nišu.
Poslednjih godina u Nišu na fakultetu umetnosti stasava veliki broj mladih umetnika, pijanista koji će obogatiti muzička dešavanja u gradu, kaže Aleksandar Serdar profesor klavira na fakultetu Umetnosti.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.