Bogat program niškog pozorišta u novembru

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2016, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogat program niškog pozorišta u novembru

Premijera predstave “Brod ljubavi” otvoriće novembarski repertoar niškog Narodnog pozorišta, a pored toga glumci će na “daskama koje život znače” odigrati i već poznate predstave “Borilački klub” i “Gospođu ministarku”, a očekuju ih i dva gostovanja.

“Brod ljubavi” će premijerno biti izveden 9. novembra, a prva repriza je zakazana za 12. novembar, kada će posetioci niškog teatra moći da pogledaju priču o sukobu dva sveta zasnovan na ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << moći i filozofiji liberalnog kapitalizma.

Ovo je priča o duhovnom, moralnom, materijalnom, ideološkom i psihološkom urušavanju sveta, ispričanu kroz priču o raspadu čoveka - kažu iz Pozorišta.

Sledeće na repertoaru su već poznate predstave “Žorž Darden” koji će se igrati 15. novembra, a nakon toga 17. novembra i predstava Irfana Mensura “Herostrat”.

Nedavno nagrađeni glumac Dušan Matejić će 19. novembra sa svojim kolegama odigrati predstavu “Gde je nestao Harms”, a krajem meseca će predstava niškog pozorišta učestvovati na “Festivalu prvoizvedenih predstava” u Aleksincu.

Komedija “Veliki manevri u tijesnim ulicama”, reditelja Ivana Vukovića, zakazana je za 22. novembar.

Zaplet počinje kada student Lujo odluči da napravi psihološki eksperiment i proveri da li je moguće ubediti čoveka da je ono što nije, odnosno da je njegov život samo san - navode iz Pozorišta.

Predstava “Drita”, koja je, kako navode u Pozorištu, ljubavna priča u kojoj se prepliću večite teme žrtvovanja, časti, izbora i slobode onda kada pravog izbora nema i kada je svaki izbor, zapravo, nesloboda, gostovaće 23. novembra u Temišvaru.

Do kraja meseca ljubitelji pozorišne glume moći će da uživaju u predstavama “Edmund Kin” koja je na repertoaru 24. novembra, sutradan će posetioci moći da gledaju “Gospođu ministarku”. Poslednje na repertoaru su “Borilački klub” koji se igra 29. novembra i “Duge noći i crne zastave” 30. novembra.

Predstave za Nišlije će se u novembru, kao i do sada, igrati od 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.