Blokiran put ka Niškoj Banji - Brzobrođani protestuju

Izvor: JužneVesti.com, 23.Avg.2023, 20:57

Blokiran put ka Niškoj Banji - Brzobrođani protestuju

Dugačka kolona građana Brzog Broda, koji nakon devet meseci opet protestuju protiv izgradnje nadzemnog dalekovoda u njihovom naselju, ispunila je obe trake puta od Niša ka Niškoj Banji. Okupljeni kažu da će blokada trajati nekoliko sati, a "možda i do jutra".

"Biće kasno kad vam bude jasno"; foto: Tamara Todorović Brzobrođanin Ivan Cvetanović ranije je rekao da nadležni nisu ispunili obećanje da će kablovi proći podzemnom trasom, kao što su stanovnici tražili, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i da su "po hiljaditi put izigrani od lokalne samouprave i EMS-a".

Na čelu kolone je transparent sa natpisom "Biće kasno kada vam bude jasno" koji je bio glavna oznaka protesta koji su počeli septembra i trajali do novembra prošle godine.

Najavili da će blokada trajati nekoliko sati, a "možda i do jutra", a još jednom su ponovili da neće nadzemni dalekovod u svom naselju - kažu novinari sa terena.

Uz oštre poruke protiv vladajućeg SNS-a u Nišu, okupljeni građani su rekli da su izigrani i da neće odustati.

Uskoro opširnije...

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Građani Brzog Broda blokirali saobraćaj na putu od Niša do Niške Banje zbog gradnje dalekovoda

Izvor: Danas, 23.Avg.2023

Oko hiljadu građana Brzog Broda večeras je blokiralo saobraćaj na putu od Niša do Niške Banje, protestvujući zbog izgradnje nadzemnog dalekovoda čiji bi provodnici trebalo da prelaze preko dela ovog niškog naselja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.