Bivši radnici podeljeni, rešenja i dalje nema

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici podeljeni, rešenja i dalje nema

Iz Vlade nema predloga rešenja, niti je ko iz nje došao, ali radnici bivših državnih giganata koji traže zaostale plate ne mogu da se dogovore da li da protestuju ispred Gradske kuće u Nišu ili ne. Novi sastanak u Ministarstvu privrede u sredu.

Prepirke, svađe i zviždanje, jednom rečju nesloga, obeležili su poslednje okupljanje nekadašnjih radnika MIN-a, EI, Jastrepca i ostalih nekada velikih državnih preduzeća.

I upravo je Đorđević rekao da među radnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << postoje “naši i njihovi” pojasnivši da se ne slaže sa štrajkom glađu bivšeg radnika MIN-a Zorana Nešića.

Ovaj štrajkač daje predloge da se ne ide u Beograd nego da se štrajkuje ovde. Ja ne vidim da će od tog štrajka nešto biti i bez razgovora u Ministarstvu privrede ili finansija nećemo doći do rešenja  - rekao je Đorđević.

Nešić, koji štrajkuje glađu već 15 dana, kaže da, iako nema ništa protiv odlaska u Beograd, očigledno od tih razgovora nema ništa i da treba da se štrajkuje ispred Gradske kuće.

Nemam ništa protiv da odu, a mi nastavljamo štrajk od 10 do 17 sati svakog dana. Mislim da se 90 % ljudi slaže sa ovim stavom. Neki radnici žele da im se obrati gradonačelnik Niša Zoran Perišić i tražićemo od njega da dođe i obrati se radnicima u što kraćem roku - rekao je Nešić.

Pojedini radnici će, kako su sami rekli, biti i narednih dana ispred Gradske kuće od 10 do 17 sati.

Većnik Mihajlo Zdravković kaže da je još u petak Ministarstvu privrede poslat zvaničan dopis sa zahtevom da neko dođe i obrati se radnicima, ali danas se niko nije pojavio.

Odgovor je bio da će se u sredu nastaviti razgovori i o načininu i o datumu početka isplate zaostalih zarada. Mi mislimo da to što ne dolaze nije u redu, jer kao što smo rekli više puta, problem nije u Gradu, već u Republici. Treba neko od predstavnika da dođe i razgovara sa ovim ljudima - naglasio je Zdravković.

U sredu se na pregovorima, kaže Zdravković, očekuje datum početka isplate i da se kaže radnicima ko ima, a ko nema pravo. Naglašava da se konačno očekuje odgovor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.