Bira se novi rektor Univerziteta u Nišu nakon 4 uzastopna mandata Antića

Izvor: JužneVesti.com, 29.Mar.2024, 09:55

Bira se novi rektor Univerziteta u Nišu nakon 4 uzastopna mandata Antića

Savet Univerziteta u Nišu pokrenuo je postupak izbora novog rektora koji bi tu dužnost trebalo da preuzme oktobra 2024. godine i tu funkciju obavlja naredne 3 godine. Izborom novog rektora biće prekinut 12-godišnji "staž" Dragana Antića na ovoj funkciji.
Kandidate za rektore do 22. aprila treba da predlože naučno-stručna veća Univerziteta i nastavno-naučna veća svih fakulteta. Potom predloženi kandidati predstavljaju svoj program rada i predlog prorektora, a nakon što Senat utvrdi predloge kandidata, na sednici Saveta Univerziteta 31. maja biće izabran novi rektor.
Trenutno je na funkciji rektora Dragan Antić, kome je to četvrti uzastopni mandat, ali on neće imati prava da se ponovo kandiduje...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.