“Bila jednom jedna zima” i “Alisa u zemlji čuda” ove nedelje u niškom Lutkarskom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2023, 12:08

“Bila jednom jedna zima” i “Alisa u zemlji čuda” ove nedelje u niškom Lutkarskom pozorištu

U niškom Pozorištu lutaka ove nedelje su na repertoaru dve predstave - Bila jednom jedna zima koja će biti izvedena u četvrtak, 9. februara od 18 sati, dok će u nedelju, 12. februara od 11:30, publika moću da pogleda predstavu Alisa u zemlji čuda, kojom će biti obeležen Dan lutkarstva Srbije.

Priča o dobroti i prijateljstvu; foto: Art Predstava Bila jednom jedna zima je priča o raspevanoj družini čije dogodovštine mališane uče dobroti, i već >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je postala redovna na repertoaru Lutkarskog pozorišta.

Priča o dalekoj, raspevanoj i zaleđenoj šumi u kojoj žive Ćira, Vuk Vule, Lija Mudrolija, Tata Zeka, Mali Zeka i Meda Elvis. Kroz njihove zgode i nezode deca mogu saznati mnogo toga o dobroti i prijateljstvu - navode iz Lutkarskog.

Glumački ansambl čine Nataša Ristić, Davorin Dinić, Srđan Miljković, Toma Bibić, Marija Cvetković i Dejan Gocić, koji su radili i dramatizaciju, adaptaciju teksta, režiju i ostale elemente predstave.

Jedna je od najpoznatijih priča; foto: Matija Davidović Pričom o nepokornoj i smeloj, ali dobroj i blagoj devojčici Alisi, niško Lutkarsko pozorište obeležiće Dan lutkarstva Srbije. Alisa koja putuje kroz zemlju čuda kakva postoje samo u snovima, jedna je od najpoznatijih priča.

Sve je maštovito oživljeno kreativnom scenografijom, divim lutkama, veštom animacijom i originalnom muzikom. To je priča o odrastanju i sazrevanju, koja podstiče želju za igrom i maštom, a ujedno podstiče samopouzdanje. Nezaboravan doživljaj koji svakoga vodi u svet fantazije i avanture - kažu iz Pozorišta.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge Belog zeca, Šeširdžije, Crne kraljice i ostalih bića sa kojima se Alisa susreće, tumače Mirjana Đorđević, Svetlana Mihajlović, Biljana Radenković, Slobodan Miljković, Dejan Gocić i Toma Bibić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.