Bez zapošljavanja u niškim javnim preduzećima

Izvor: JužneVesti.com, 23.Dec.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez zapošljavanja u niškim javnim preduzećima

Za sledeću godinu, svojim poslovnim planovima niška javna i javna komunalna preduzeća nisu planirala da zapošljavaju, a neka od njih smanjila su i broj rukovodilaca za čije plate je odlazilo najviše novca.

Broj radnika sa kojim završavaju ovu godinu, prema najavama menadžmenta, ostaće nepromenjen i na kraju naredne.

Uz najavljenu štednju na svim nivoima, sudeću prema planovima, ni niška preduzeća ne nameravaju da izdvajaju novac za plate novih radnika i službenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Pored toga, ponegde je došlo i do smanjenja rukovodećih mesta.

“Objedinjena naplata” je broj rukovodilaca smanjla sa 8 na 3, a u Direkciji za javni prevoz ukinuto je više funkcija, između ostalih i funkcija izvršnog direktora pošto je ona bila predmet interesovanja - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Međutim, upravo je “Objedinjena naplata” jedino komunalno preduzeća koje je planom predvidelo i upošljavanje 5 radnika u narednoj godini. Uvećanje će imati i Direkcija za javni saobraćaj, pre svega zbog prelaska zaposlenih iz JP “Aerodrom” u ovo preduzeće.

Rekorder po broju rukovodilaca je ipak Zavod za urbanizam koji na 76 zaposlenih ima 19 rukovodilaca.

Od direktora sam tražio, pošto postoji objedinjavanje pojedinih rukovodećih mesta što daje i akumuliranje koeficijenata, da se s tim prekine i broj rukovodilaca smanji za 50 odsto - rekao je gradonačelnik Niša.

Ono što se na Gradskom veću prilikom čitanja planova svih 10 javih komunalnih preduzeća nije čulo jeste trenutni broj zaposlenih u niškom JKP “Naisus” i njihovi planovi o upošljavanju ili neupošljavanju novih radnika u 2015. godini.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.