Izvor: B92, 16.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bez propusta u niškom porodilištu"

Niš -- Stručni kolegijum Ginekološko-akušerske klinike u Nišu ocenio je da tamo nije bilo stručnih propusta.

Kolegijum je saopštio da prilikom porođaja Sonje Smiljković, kada su bebi polomljeni ruka i devet rebara, nije bilo stručnog propusta ili nesavesnog ponašanja, već da su posledice takvog porođaja teške i nepredvidive.

"Prilikom porođaja glava je dobro prošla, ali su se ramena zaglavila, što je najrizičnije prilikom porođaja. U takvim slučajevima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posledice su veoma teške i nepredvidive", rekla je šefica ekipe na GAK-u Mila Milosavljević na konferenciji za novinare.

Ministarstvo zdravlja je zbog tog slučaja naložilo inspekcijski i stručni nadzor.

Ministar-koordinator u Ministarstvu zdravlja Slobodan Lalović najavio je danas u Nišu da će zatražiti odgovornost svih odgovornih u Kliničkom centru, ukoliko se ustanovi da je bilo nemara u slučaju porođaja Sonje Smiljković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.