Besplatni pregledi za rano otkrivanje karcinoma u subotu u niškom Domu zdravlja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2021, 09:04

Besplatni pregledi za rano otkrivanje karcinoma u subotu u niškom Domu zdravlja

Testove i preglede za rano otkrivanje karcinoma dojke, grlića materice i debelog creva, građani će moći da urade besplatno i bez uputa u niškom Domu zdravlja, u subotu, 17. jula od 7 do 19 sati.

Kako bi se na vreme otkrile bolesti raka, kao i zbog velikog interesovanja ljudi, u holu niškog doma zdravlja građanima će biti omogućena tri besplatna preventivna pregleda.

Zbog toga iz Službe za radiološku dijagnostiku pozivaju sve žene starosti od 50 do 69 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da se odazovu na skrining pregled za rano otkrivanje karcinoma dojke. Mamografski pregled će se obavljati na prvom spratu Službe.

Dva od tri besplatna pregleda namenjena su ženama; foto: ZC VranjePAPA test, odnosno preventivni pregled za otkrivanje karcinoma grlića materice, žene starosti od 25 do 64 godine moći će da odrade na prvom spratu u prostorijama Službe za zaštitu žena.

Pored dva pregleda koja su namenjena samo ženama, treći pregled će biti za i muškarce, pa će građani oba pola starosne dobi od 50 do 75 godina moći da urade skrining debelog creva. Kako najavljuju iz Doma zdravlja podela testova za rano otkrivanje raka debelog creva, uz dodatno pojašnjenje, vršiće se se u holu Doma zdravlja.

Iz Doma zdravlja pozivaju građane da se u što većem broju odazovu besplatnim pregledima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.