Besplatna akcija sakupljanja kabastog otpada

Izvor: RadioCity.rs, 23.Sep.2020, 19:16

Besplatna akcija sakupljanja kabastog otpada

Akcija je započela u maju i traje i danas. Pokrenuli smo je sa ciljem smanjenja kabastog otpada koji se odlaže pored kontejnera. Opslužili smo oko 900 korisnika i utovarili smo negde oko 2100 kubnih metara smeća. Akcija će trajati do početka rada zimske službe odnosno 15. novembra, rekao je Ljubiša Janković iz JKP Mediana.
Početkom meseca na teritoriji Niša bilo je 150 divljih deponija, a sada su svedene na 10, međutim stalno nastaju nove na drugim mestima.
Na >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << terenu su dva otvorena vozila koja kruže gradom i skupljaju kabasti otpad, a pored toga radnici koji rade na odvozu otpada prijavljuju divlje deponije i šalju informacije o otpadu kraj konejnera kome tu nije mesto, priča Janković.
Kabasti otpad najviše ruži sliku higijene u gradu i nije primereno da se odlaže pred kontejnera, rekao je naš sagovornik. Apeluje na sve građane da ne odlažu kabasti otpad kraj kontejnera već da iskoriste besplatnu akciju i pozovu kol centar Mediane i zakažu odvoz otpada na brojeve telefona 018 25 01 25 i 0800 018002 ili ga sami odvezu na deponiju.
Raspored skupljanja kabasotog otpada je sledeći: ponedeljkom se otpad skuplja u opštini Medijana, utorkom na Panteleju, sredom na Paliluli, četvrtkom u Niškoj banji, a petkom u opštini Crveni krt.
Još jedan od važnih problema na koji je važno skrenuti pažnju građana je otpad koji nastaje nakon građevinskih radova, upozorava Janković. Često se dešava da se taj otpad nađe nepravilno odložen kraj kontejnera i to nam stvara mnogo problem. Utovar građevinskog materijala i šuta oduzima dva do tri sata te radnici gradske čistoće moraju da odlože svoje redovne obaveze kako bi ga otklonili.
U poslednja tri meseca na 44 lokacije u gradu sanirane su divlje deponije i otkonjeno oko 4000 kubnih metara otpada. Akciju je pokrenuo Sekretarijat za zaštitu živote sredine. U u te svrhe je izdvojeno 5 miliona iz budžeta, a akcija se zavšava u ponedeljak čišćenjem Niške banje.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.