Izvor: B92, 30.Nov.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatan bežični internet u Nišu?

Niš -- Nišlije bi tokom naredne godine mogle da dobiju bežični internet koji bi bio besplatan sledećih pet godina, najavio je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

"U toku sledeće godine realizovaćemo projekat besplatnog bežičnog interneta. Razgovarali smo sa nekoliko kompanija, kako domaćih, tako i stranih - predstavnicima Motorole', Telefonije', Telekeoma', nekih niških kompanija, i sledeće godine realizovaćemo taj projekat", rekao je Simonović.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je objasnio da će projekat besplatnog bežičnog interneta omogućiti građanima osnovne servise, ali i upravljanje vertikalnom signalizacijom - semaforima u gradu što bi trebalo da obezbedi mnogo brži i efikasniji saobraćajni protok.

Bežični internet u Nišu trebalo bi da omogući i video nadzor u gradu.

"Bežični internet omogućiće i korišćenje voip telefonije, koja između ostalog smanjuje troškove telefoniranja, i siguran sam da će samo taj segment omogućiti da brzo uštedimo novac i na taj način praktično vratimo brzo sredstva koja budemo uložili u ovaj sistem", rekao je Simonović.

On je kazao da će bežični internet biti besplatan pet godina za sve građane, a da će nakon tog perioda ostati besplatan za javne ustanove, preduzeća, škole i javne površine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.