“Besmrtni puk” sa funkcionerima i službenicima “promarširao” Nišom

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Besmrtni puk” sa funkcionerima i službenicima “promarširao” Nišom

Nekoliko stotina građana prošetalo je od Logora na Crvenom krstu Bulevarom 12. februar, ka centru Niša, u sklopu međunarodne akcije “Besmrtni puk”, kojom se obeležava 9. maj - pobeda nad nacizmom i fašizmom. Među šetačima, pored gradonačelnika Niša i njegovog zamenika, bio je veliki broj gradskih funkcionera, kao i javnih službenika.

Crno-bele fotografije niških logoraša, zastave i cveće bili su podignuti u rukama onih koji su se našli u “Besmrtnom puku” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Nišu. Ispred kolone natpis na narandžastoj pozadini, a u koloni, kako piše Sputnjik, predstavnici srpske vojske, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, kao i pripadnici srpskog ogranka motociklističke grupe „Noćni vukovi“.

U koloni sa njima i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, njegov zamenik Miloš Banđur, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, ali i veliki broj javnih službenika zaposlenih u Gradskoj upravi, niškim opštinama i direkcijama.

Niški "Besmrtni puk" počeo je odavanjem pošte žrtvama zloglasnog koncentracionog logora u tom gradu koji je formiran aprila 1941, a rasformiran septembra 1944. godine - piše Sputnjik.

Inače, navodi Sputnjik, stanovnicima Beograda, je ovakva akcija već postao tradicionalna.

Podsetimo, danas se širom Evrope obeležava Dan pobede nad nacizmom i fašizmom.

Besmrtni puk mašina ulicama Niša

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.