Bekvalac napustio Radnički jer ne želi da radi pod pritiskom!

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bekvalac napustio Radnički jer ne želi da radi pod pritiskom!

Još uvek se u Nišu sa respektom govori o humanom gestu Dragoljuba Bekvalca koji je pre četiri dana donirao 100.000 dinara deci oboleloj od raka i romskim mališanima okupljenim oko Udruženja  „Ponos“.
Još uvek se nije stišalo ni prilično razočarenje navijača „Radničkog“ nakon neslavnog remija niškog tima sa poslednjeplasiranim Radom, što je uz još jedan remi i jedan poraz, uzrokovalo gubitak jednog mesta na tabeli na samom početku prolećnog dela prvenstva.
Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << je stigla vest da Bekvalac više neće biti trener  Radničkog pošto je došlo do sporazumnog raskida ugovora između trenera i kluba. U izjavi za SOS kanal, Bekvalac je rekao da je razlog za napuštanje kluba to što više ne želi da trpi pritisak:
"Ne želim da radim pod pritiskom, niti da mi bilo ko nešto nameće!" O kakvom je pritisku reč priznati stručnjak se nije izjašnjavao.
Sa druge strane, iz Radničkog saopštavaju da su zahvalni na svemu što je Bekvalac u poslednjih osam meseci učinio za klub, pogotovo zbog toga što se klub vratio u sam vrh srpskog fudbala te da je odluka doneta i u interesu kluba i u interesu Bekvalca.

Sudeći po komentarima navijača na vest o odlasku Bekvalca, na različitim društvenim  mrežama,  mišljenja su podeljena u kojoj meri  bi promena trenera usred prvenstva mogla pozitivno ili negativno uticati na krajnji plasman Radničkog na kraju sezone.
Dok ga jedni vide kao krivca što je nakon serije sjajnih utakmica  niški superligaš počeo da pruža sve bleđe partije, drugi smatraju da je odlazak Bekvalca sasvim očekivan potez, pošto nagađaju da je uprkos pričama o velikom novcu, donacijama, klub i dalje u lošem finansijskom stanju, da duguje i igračima i poveriocima, te da je u takvim uslovima teško sastaviti trajnije kvalitetan tim.

Ima i onih koji misle da ovakva promena usred prvenstva Radnički neminovno vodi do borbe za opstanak umesto do sanjanih nastupa u evropskim kupovima. Ali navijači su navijači a glavnu reč bi ipak trebalo da imaju sportski stručnjaci a svemu će naravno presuditi vreme. Lopta je okrugla, svaki scenario je moguć ali se treba nadati najboljem.
Bekvalac je vodio niški tim od juna meseca. Ko će  ga zameniti, u Upravi kluba kažu da će se znati narednih dana. Radnički u subotu gostuje u Užicu gde se sastaje sa Slobodom u 19 kolu Superlige.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.