“Bazar zdravlja” u subotu na Paliluli u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jun.2023, 11:18

“Bazar zdravlja” u subotu na Paliluli u Nišu

Nišlije koje žele da provere svoje zdravlje mogu to da urade u subotu, 1. jula, od 10 do 12 sati na platou ispred Niškog kulturnog centra, na “Bazaru zdravlja” koji organizuje niški Dom zdravlja.

Na drugom “Bazaru zdravlja” ove godine, građani Niša mogu besplatno da izmere krvni pritisak, šećer u krvi i pregledaju mladeže. Lekari Doma zdravlja održaće i edukacije i oralnoj higijeni i ishrani radi prevencije nastanka karijesa, edukaciju o vrstama opijata i posledicama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uzimanja. Svima koji dođu lekari će davati i stručne savete vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

Glavi zadatak naše ustanove je unapređenje zdravlja i poboljšanje jvaliteta života eliminisanjem uzroka koji dovode do pojave bolesti i približavanje sistema zdravstvene zaštite korisnicima. Osnovni cilj promocije zdravlja i zdravih stilova života je smanjenje novoobolelih i broja umrlih od hroničnih nezaraznih bolesti - navode iz Doma zdravlja.

“Bazari zdravlja” će se tokom celog leta održavati na različitim lokacijama u gradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.