Banđur najavio prigovor na odluku da u Gradskoj kući mora da radi 8 sati dnevno

Izvor: JužneVesti.com, 16.Mar.2017, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banđur najavio prigovor na odluku da u Gradskoj kući mora da radi 8 sati dnevno

Iako nije želeo da komentariše prošlonedeljnu odluku Administrativnog odbora niške Skupštine da mora da bude stoprocentno radno angažovan na mestu zamenika gradonačelnika Niša i da ne sme radno vreme da deli sa njegovim angažovanjem na Tehničkom fakultetu, Miloš Banđur je kazao da će uložiti prigovor na ovakvu odluku.

Banđur je do sada imao obavezu da svega 4 sata nedeljno bude angažovan u Gradskoj kući, što mu je oktobra odobrio upravo Administrativni odbor. Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zahtev uputio je, jer radi kao profesor na Tehničkom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, gde je angažovan 90 % radnog vremena.

Predsenik Odbora Miloš Sekulić je tada kazao da je odluka da Banđur ne može da radi kao zamenik gradonačelnika samo 10 % radnog vremena usledila nakon što je Upravna inspekcija podnela prijavu zbog toga, pa je Gradska uprava od Ministarstva državne uprave zatražila tumačenje. Nakon zaključka Ministarstva, Odbor je usvojio novu odluku koja glasi da Banđur mora da obavlja funkciju zamenika gradonačelnika sa punim radnim vremenom.

Zamenik gradonačelnika prošle nedelje nije odgovarao na pozive novinara Južnih vesti, pa je bilo nepoznato kako će reagovati na ovu odluku i hoće li napustiti jedan od dva posla.

Međutim, danas je samo kratko prokomentarisao da i dalje nema odgovor na pitanje šta će preduzeti sa svojim radim angažovanjem.

Odgovor nemam ni sada, biće kada uložim prigovor na rešenje Administrativnog odbora - kratko je kazao Banđur.

Podsetimo, Banđur je zamenik gradonačelnika od 11. jula 2016, a od 12. jula je na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici "angažovan sa nepunim radnim vremenom od 90 %". On je, prema podacima koje je dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije, i dok je bio gradski većnik u prošlom mandatu, radio skraćeno, jer je bio angažovan kao profesor.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.