Bajkerski stil života i rokenrol krajem jula na moto-skupu u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2023, 11:10

Bajkerski stil života i rokenrol krajem jula na moto-skupu u Nišu

Moto klub Road Guardian iz Niša će povodom 10-godišnjice postojanja organizovati internacionalni moto-skup od petka, 21. do nedelje, 23. jula na platou u Tvrđavi. Jedan od organizatora Nebojša Panić rekao je da će za posetioce biti organizovane “bajkerske igre”, kotlić sa pasuljem, kamp i tuševi, kao i to da će ulaz biti besplatan.

foto: Moto klub Road Guardian Okupljanje je zakazano za petak, kada će i početi muzički program, a prve večeri nastupiće bendovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Lanac, Sarkazam i Noćni putnik, dok će u subotu nastupiti Dejan Najdanović Najda iz grupe Smak, nekadašanja pevačica Oktobra 1864 Tanja Jovićević, Riff, dok kako kažu organizatori, ostaje da još jedan niški bend potvrdi učešće.

Subota je predviđena za bajkerske igre koje podrazumevaju sporu vožnju motora, povlačenje konopca, bacanje gume u dalj i ispijanje piva. Za najbolje dogovorili smo i nagrade. Nakon završenih bajkerskih igara, predviđen je defile ulicama Niša. Od Tvrđave ćemo ići do Opštine Crveni krst pa ćemo se spustiti do grčkog Konzulata i centra i doći ćemo do Sremske ulice, odakle ćemo se vratiti do Tvrđave na kotlić sa pasuljem i svirke - rekao je Nebojša Panić.

Drugi povod za organizovanje prvog višednevnog moto-skupa, prema Panićevim rečima, jeste 300 godina niške Tvrđave u koju će, tokom trajanja skupa, doći bajkeri iz zemalja okruženja, ali i iz Nemačke.

Moto klub Road Guardian trenutno broji preko 20 članova i još nekoliko "nomada" za koje Nebojša kaže da su to članovi koji su nekada živeli u Nišu, a koji sada žive u drugim gradovima i državama, ali i dalje su članovi kluba i propagiraju njihove vrednosti.

foto: Moto klub Road Guardian Govoreći o bajkerskom životu Nebojša Panić pravi razliku između bajkera i motorista, napominjući da je motiristima motor samo prevozno sredstvo, dok je bajkerima motor stil života.

Takođe dodaje da, ukoliko bajker vidi bajkera kako stoji na putu, neće proći samo, već stati i pitati da li je potrebna bilo kakva pomoć.

Trudimo se svakodnevno da srušimo tabue i predrasude koje vladaju o nama. Najbanalniji primer - došli smo na letovanje, gde nam je prišla žena koja, kada je videla da đubre skupljamo po kesama i da vodimo računa o prirodi, rekla da mi nismo bajkeri, jer smo kulturni i fini - rekao je Panić.

Bajker se ponaša onako kako bi ljudi trebalo da se ponašaju, te da različitim humanitarnim akcijama svaki bajker pojedinačno ili kao član nekog moto-udruženja te vrednosti pokušava da prenese na ostale građane.

Pažnju javnosti bajkeri iz moto-kluba Road Guardian skrenuli su humanitarnim akcijama, od kojih je najpoznatija kada su prerušeni u kostime Deda Mraza mališanima sa onkološke klinike delili paketiće, a Panić najavljuje da će i moto-skup u Tvrđavi takođe imati humanitarni karakter.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.