Bajka o ribaru i ribici premijerno u niškom Lutkarskom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Okt.2023, 10:03

"Bajka o ribaru i ribici" premijerno u niškom Lutkarskom pozorištu

Predstava rađena po motivima istoimene Puškinove bajke, u režiji Vjere Vidov, Bajka o ribaru i ribici premijerno će biti izvedena večeras, u 19:30, u Pozorištu lutaka u Nišu.

"Jednostavna priča, jasna pouka"; foto: "Selma" Glavni lik priče je stari ribar koji sa svojom ženom skromno živi u trošnoj kolibi kraj mora. Njegov život se menja kada ulovi zlatnu ribicu koja mu obeća ispunjenje želja ukoliko je vrati u more, on to i radi, ali ne traži ništa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />Ipak, pošto se uverila da ribica uspešno ispunjava želje, njegova žena svakim danom traži sve više - novu kući, odeću, nakit, postala je i carica. Onda je zatražila da upravlja morima, a da joj zlatna ribica bude sluga. Kada je to ćula, ribica je poništila čaroliju i starica je ostala bez svega.

Jednostavna priča, jasna pouka o zadovoljstvu onim što imaš spram beskrajne pohlepe, kao i maštoviti i sneni senzibilitet Puškinove reči čine ovu priču savršenim predloškom za lutkarski eksperiment za najmlađe - kaže rediteljka Vjera Vidov.

U predstavi igraju Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Pavlović, Tatjana Milenković i Nataša Ristić.

Pored rediteljke, autorski tim čine i dramaturg Nina Pavlović, asistent režije Nataša Ristić, Dušan Stanković i Dragana Breza koji potpisuju kreaciju, izradu kostima, lutaka i scenografije, kompozitor i dizajner zvuka Zoran Bulatović Bale i lektor Nataša Ilić.

Predstava se preporučuje za uzrast iznad 6 godina.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.