BRUKA: Nišlije putuju u Kinu, nema mesta za fudbalere, ali ima za predsednikovu ćerku

Izvor: NiskeVesti.rs, 16.Jan.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUKA: Nišlije putuju u Kinu, nema mesta za fudbalere, ali ima za predsednikovu ćerku

Lepo se u Srbiji kaže „da čoveku treba dati vlast i onda videti kakav je”. Pred odlazak fudbalera niškog Radničkog sutra na turneju po Kini, gde će odigrati dve prijateljske utakmice sa tamošnjim prvoligašima - u četvrtak 21. u Šantou sa ekipom Liaoning Honguan, a u nedelju 24. januara protiv Gvanžua RF u gradu Šenžen, juče i prekjuče u sportskom Nišu otkrivena je ujdurma i izbila je afera velikih razmera oko toga ko sve putuje u Kinu.

Na spisku od 35 ljudi ekspedicije >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << iz Niša za odlazak u Kinu našla se i maloletna kćerka nedavno izabranog predsednika Radničkog Radana Ilića!? Svi se čudom čude i ne veruju?
Zato što je broj putnika ograničen, na Čairu ostaje nekoliko kvalitetnih fudbalera na koje se ozbiljno računa za prolećnu sezonu, kao što su centarhalf Miloš Živković koji se posle igranja na Islandu vratio jesenas u Radnički i ruski internacionalac i golman Ivan Konovalov. Niški klub vodi na turneju samo jednog golmana!?
U jučerašnjoj izjavi, Ilić je odluku da na put povede kćerku okarkaterisao normalnim postupkom. Rekao je „da ona putuje zato što odlično govori engleski jezik i zato što će biti od pomoći ljudima iz kluba u komunikaciji tokom boravka u Kini”. Istovremeno, rekao je, „ona će sa turneje slati fotografije medijima u Nišu”!!!
Ovakav veliki skandal u niškom sportu se ne pamti! Zar je moguće da neko za koga se još uvek ne zna kako je i zbog čega izabran na funkciju predsednika, jer se nikada nije bavio, niti bilo gde dokazao kao sportski radnik, smatra da može da radi šta hoće i kao da je klub njegov privatni. Da je baš tako govori Ilićeva izjava „da to klub (Radnički) neće koštati ništa”. Pa, naravno da neće, ali neće ni on taj put da plati iz svog džepa. Jer, zna se, agencija koja organizuje turneju i domaćini Kinezi plaćaju sve troškove.
Zaboravio je da agencija sa Kinezima snosi troškove za članove i rukovodstvo kluba!?! Da li je Ilićeva kćerka na spisku možda deo kluba samo zato što je „tatino dete“?
Najgore je što je klub sa Čaira u velikoj finansijskoj dubiozi što govore i poslednja zbivanja od juče popodne - u zadnji čas pojavila se minimalna mogućnost da eventualno u Kinu krene i golman Konovalov. Zbog čega je sa Čaira zvanično zatražena pozajmica od FSS da bi naknadno Radnički platio avio kartu preko broja od 35.
Od te pozajmice bi i se, a kakva je tek to strašna nebuloza, izdvojilo bi se i nešto para za džeparac za fudbalere koji bez prebijene pare od kluba kreću na put.
Skandalozno je i da je Ilić u obrazloženju odluke navodi i „da je on dogovorio i obezbedio turneju i da nema ničeg čudnog što vodi kćerku”!
To je tek netačno, što potvrđuje definitivno da se predsednik Radničkog „kiti tuđim perjem”. Od prvog dana zna se da je turneju preko svojih veza i Darka Marića obezbedio član UO kluba Bojan Marinković, a da je Ilić samo kao ovlašćeni predsednik verifikovao dogovor!
Najzanimljivije je što je pre dva dana medijima u Nišu stiglo pismo upućeno na adresu gradonačelnika Niša prof. dr Zorana Perišića i redakcijama, a u kojem se traži odgovor na pitanje „ko dozvoljava ovakvo ponašanje predsedniku Radničkog”!
Umesto da Ilić stavi prst na čelo, malo ozbiljnije razmisli šta je učinio i, svakako, odmah promeni nakaradnu i skandaloznu odluku, on je za jučerašnji broj Narodnih novina rekao „da je upoznao gradonačelnika da i njegova kćerka putuje u Kinu, i da mu je dr Perišić rekao da nema ništa protiv”!? Gradonačelnik Niša nam je potvrdio da je obavešten o tome da kćerka predsednika putuje, ali je bio izričit „da mu je Ilić rekao da to ne remeti broj fudbalera na spisku”.
Treba reći još nešto: Radnički u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Nišu i studentima na završnoj godini žurnalistike već duže vreme, skoro godinu dana, organizuje svoju službu informisanja. Nekoliko mladih devojaka i mladića trude se da kao portparoli svakodnevno budu na usluzi novinarima i redakcijama, ali ni za jednog od njih, niti člana rukovodstva nije bilo mesta na spisku za put u Kinu. Ali, za Ilićevu kćerku jeste.
U jednom delu pomenutog pisma od prekjuče, uz konstataciju da predsednik kluba samo priča i daje prazna obećanja, a da ni dinara do sada nije doneo klubu, postavljeno je i pitanje da li je Radnički turističko društvo ili ozbiljan sportski kolektiv?
Pa, eto, i mi da pitamo isto, uz mali dodatak: „da li to Radnički postaje i nečija privatna prćija”? Da mnogo toga izgleda ide u tom smeru govore događaji od juče kada je Radan Ilić umesto da ispravlja greške sa mogućim teškim posledicama postrojavao mnoge u samom klubu, ali i oko Radničkog kako bi utvrdio kako je lista putnika sa njegovom kćerkom procurela u javnost! U panici zbog skandala definitivno gubi i kompas...
Sve to očigledno govori samo da je reč o nekome ko je zalutao u sport i klub od istorije i renomea, ali i da ga je baš ponelo gradivo.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.