BISKUPI SE NADAJU DOLASKU PAPE U SRBIJU

Izvor: Kurir, 20.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BISKUPI SE NADAJU DOLASKU PAPE U SRBIJU

ZRENJANIN - Članovi Međunarodne biskupske konferencije Svetog Ćirila i Metodija (MBK) izrazili su danas nadu da će papa Benedikt XVI prisustvovati proslavi obeležavanja jubileja Milanskog edikta u Nišu 2013. godine.

U saopštenju MBK se navodi da su biskupi tokom trodnevnog zasedanja razmarali pitanja vezana za veronauku u školama i programe Radio Marije.

Oni su, kako se ističe, izrazili zabrinutost zbog demografskih kretanja u Republici Srbiji, zbog velikog broja abortusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a izrazito niskog nataliteta.

Biskupi su izrazili želju, da se u okviru ekumenske sradnje sa Srpskom pravoslavnom crkvom, učine "zajednički koraci u cilju odbrane života".

Izražena je i briga zbog vrlo sporog napretka postupka vraćanja imovine Katoličkoj crkvi.

Redovno plenarno zasedanje održano je u Domu biskupije u Zrenjaninu, a glavne teme su bile aktualna pitanja vezana za verski život i pripreme za 1700. godišnjicu potpisivanja Milanskog edikta, navodi se u saopštenju.

Zasedanju su prisustvovali beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, kao i biskupi Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Srbija ima najveći procenat maloletničkih abortusa u Evropi

Zrenjaninski biskip i sekretar konferencije Ladislav Nemet rekao je na zasedanju u Domu biskipije u Zrenjaninu da Srbija ima najveći procenat maloletničkih abortusa u Evropi i da je natalitet među "najnegativnijima u svetu". Međunarodna biskipska konferencija svetog Ćirila i Metodija sa sedištem u Beogradu obuhvata devet biskipa iz Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.