Aukcijska prodaja slika za Nenada Ristića na GAF-u u četvrtak

Izvor: RadioCity.rs, 06.Jul.2017, 02:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aukcijska prodaja slika za Nenada Ristića na GAF-u u četvrtak

Poslednjih nekoliko nedelja, u brojnim medijima ali i na društvenim mrežama, proširio se apel za pomoć tridesetpetogodišnjem docentu Građevinskog fakulteta u Nišu, Nenadu Ristiću, kako bi bio sakupljen neophodan iznos za presađivanje matičnih ćelija u Nemačkoj. Jer to je, za Nenada, jedina nada da iz nefer borbe sa veoma retkim i agresivnim oblikom T limfoblasticnog limfoma četvrtog stepena, izađe kao pobednik. Da bi bilo jasnije, ta specifična vrsta limfoma napada organizam veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << brzo i nakon prividnog zalečenja se, po pravilu vraća podmuklo i još agresivnije. 

Svaki apel za pomoć kada se radi o bolesti mladog čoveka je izuzetno emotivan i težak. U slučaju Nenada Ristića i njegove mlade, tek formirane porodice je - u mnogo čemu teži. Naime, Nenadovoj supruzi, Marini, je pre nepunih devet meseci, baš pred porođaj, otkriven veliki tumor na mozgu. Nakon visoke rizične trudnoće i rođenja ćerkice, deo tumora joj je operativno otklonjen a ostatak bi trebalo da joj se ukloni gama nožem.
Naizgled bezazlena poseta lekaru njenog supruga Nenada, zbog, kako su mislili, problema sa sinusima, otvorila je novu zlokobnu stranicu u životu Marine i Nenada. Otkrivena mu je preteška bolest. Nakon ciklusa hemioterapije, kao jedina opcija da se sa retkim limfomom uhvati u koštac, ukazala se mogućnost za odlazak u Nemačku na efikasan ali izuzetno skup tretman presađivanja matičnih ćelija. Kolege i prijatelji, upustili su se u trku sa vremenom, ne bi li uspeli da u kratkom roku sakupe potrebna sredstva. Da Nenad ozdravi ali i da Marina završi postupak lečenja tumora na mozgu, kako bi njihova devojčica, kojoj je sada devet meseci, odrastala uz oba roditelja.

Za Nenadovo lečenje, novac prikuplja i humanitarna organizacija "Budi human" koja je aktivirala i SMS broj  328 koji se šalje na 3030. Kako još možete donirati pomoć za Nenada pogledajte na ovom LINKU.
Izložba na GAF-u je prilika za Nišlije i Nišlijke da još jednom pokažu svoju humanost, kao mnogo puta do sada. Ovog puta Za Nenada, ukoliko ste u mogućnosti, prošetajte do GAF-a i kupovinom slike pomozite da Nenad i Marina kao i njihova devojčica imaju  lepšu, i srećniju budućnost.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.