Atletičari iz Niša osvojili pet medalja na Prvenstvu Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2018, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atletičari iz Niša osvojili pet medalja na Prvenstvu Srbije

Na Prvenstvu Srbije za seniore i mlađe seniore takmičari tri niška atletska kluba osvojili su četiri srebrne i jednu bronzanu medalju. Najuspešniji je bio član Atletskog kluba Radnički Kostadin Nikolić koji je vicešampion Srbije u konkurenciji seniora i mlađih seniora.

Prvi put posle pet godina stigla je medalja iz sprinta u Niš, kažu u Atletskom klubu Radnički, a 20-godišnji Kostadin Nikolić je rezultatom 10,73 postavio i lični rekord koji mu je doneo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dve srebrne medalje - u konkurenciji seniora i mlađih seniora.

Ovo je veliki uspeh, baš smo zadovoljni. Očekujemo poziv u reprezentaciju za Prvenstvo Balkana koje je 21. i 22. jula u Bugarskoj. Nikolić je ovaj rezultat ostvario posle povrede zbog koje je pauzirao 11 meseci - kaže Vladimir Živković, trener Radničkog.

Predstavnice Atletskog kluba Niš osvojile su jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju. Tijana Savićević je bila druga u disciplini 3.000 m hodanja sa rezultatom 14:47,30, dok je Danijela Živković bila treća u bacanju kladiva (40,12 m).

Ženska štafeta Atletskog kluba Železničar bila je druga u disciplini 4x400 m, a u konkurenciji je bio samo još Partizan koji je bio prvi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.