Asfalt na Trgu Pavla Stojkovića u Nišu još čeka krpljenje nakon radova na toplovodu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2022, 11:19

Asfalt na Trgu Pavla Stojkovića u Nišu još čeka krpljenje nakon radova na toplovodu

Na Trgu Pavla Stojkovića u Nišu već duže vreme raskopan je asfalt zbog radova na toplovodu, žale se čitaoci preko aplikacije “Prijavi problem” i ističu da to otežava saobraćaj. Direktor Gradske toplane Predrag Milačić kaže da je moralo da se uradi betonsko ojačanje i da je asfaltiranje moguće tek za desetak dana, kada se beton stegne.

Čitaoci se žale da je otežan saobraćaj; foto: čitalacAsfalt je raskopan na dva mesta, sa različitih strana ulice, a >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << s obzirom na to da tu prolazi i nekoliko autobuskih linija, čitaoci kažu da rupe ozbiljno ometaju saobraćaj i pitaju zašto tako mora da bude već više od mesec i po dana.

Dokle i zašto građani moraju da trpe neorganizovanost nadležnih preduzeća da u roku i kvalitetno završavaju svoj posao (asfaltiranje se ne radi po hladnom vremenu). Pitam se da li ima nekoga u gradu ko kontrološe sve te izvođače koji rade površno, a novac građana Niša primaju redovno - pita Nišlija.

Dodaje da se na “nezavršenom gradilištu” sakuplja i smeće, pravi prašina i da sve to čini da taj deo grada izgleda ruinirano.

Iz niške Toplane potvrđuju da su tu izvodili radove na toplovodu i direktor Predrag Milačić navodi da je pre oko mesec dana završena sanacija u mašinskom delu, a da su zatim rađena radiografska ispitivanja i geodetska snimanja.

Nakon toga je, zbog velike frekvencije saobraćaja i relativno plitke trase toplovoda, izrađeno betonsko ojačanje iznad toplovoda. Asfaltiranje je moguće tek nakon što se beton stegne, za šta će biti neophodno još čak desetak dana - kaže Milačić.

Dodaje da je samo asfaltiranje u nadležnosti Direkcije za izgradnju Niša, ali da će ona moći da počne to da radi tek kada se sve prethodno završi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.