Arhitekta Redi poklonio celu kućnu biblioteku niškoj Univerzitetskoj biblioteci

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arhitekta Redi poklonio celu kućnu biblioteku niškoj Univerzitetskoj biblioteci

Pre skoro 3 godine niški arhitekta i humanista Ivan Redi pokušao je da pokloni svoju kompletnu kućnu biblioteku niškoj Univerzitetskoj biblioteci. Ipak, tada mu je zbog carinskih propisa pošlo za rukom da dostavi samo jedan deo knjiga, a tek sada je uspeo da pokloni i ostatak.

Reč je o preko 3.000 stručnih publikacija, monografskih i serijskih, iz oblasti arhitekture i srodnih disciplina, od kojih je u prošlom pokušaju Redi uspeo da pokloni tek trećinu.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je Redi živeo u Austriji, iz koje je i dopremio ovu literaturu, većina njih je na nemačkom jeziku ali, navode u Univerzitetskoj biblioteci, ima i knjiga na srpskom, engleskom i ruskom.

Zbog toga Univerzitetska biblioteka izražava veliku zahvalnost pre svega gospodinu Rediju, ali i zaposlenima u organizaciji Crveni krst Niš, koji su pomogli prilikom transporta knjiga - kažu u Univerzitetskoj biblioteci.

Inače, kada je Redi prvi put pokušao da realizuje ovu akciju, sprečili su ga propisi carine, pošto je bilo potrebno da za svaku knjigu postoji specifikacija sa tačnim opisom, nazivom, autorom dela, kao i ISBN brojevima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.