Aplauz za bluz Gvina Eštona

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2015, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aplauz za bluz Gvina Eštona

Australijski “one man band“ muzičar Gvin Ešton poreklom iz Velsa, sinoć je održao bluz performans u niškom klubu “Feedback“ svirajući u kamernoj atmosferi pred tek nešto više od stotinak Nišlija.

Jesenja sezona smanjila je broj mesta na kojima se mogu održavati koncerti, pa i ove jeseni izbor najčešće pada na “Feedback“. Bez agresivnog marketinga, u terminu radnog dana sinoć je nastupio jedan od priznatih bluz gitarista na svetu.

Gvin Ešton >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je iskoristio priliku da u Nišu promoviše album pod nazivom “Radiogram“ koji predstavlja svojevrstan eksperiment u domenu bluz muzike. Moderan pristup bluzu kroz kombinovanje energičnih rifova električne gitare i “sirovog“ zvuka akustike ono je što karakteriše Eštonov nastup.

Vešte improvizacije na gitari praćene ritmovima bas bubnja i različitim efektima činili su da niška publika stekne utisak da na bini nastupa čitav sastav. Muzika gitariste koji je 2001. godine proglašen za trećeg gitaristu sveta, odmah nakon Džefa Beka i legendarnog Gerija Mura impresionirala je tek nešto više od stotinak ljudi.

Moji nastupi su uvek improvizacija i čini mi se da se to u gradu džeza jako dobro prima. Večeras sam se trudio da promovišem novi album, ali sam između ostalog izveo i mnogo pesama sa starih ploča. Bilo je tu i nekih obrada velikih bluz klasika, a niška publika je sve potpuno razumela- poručio je Gvin Ešton.

Nakon četrdesetpetominutnog nastupa, Ešton je napravio pauzu, tokom koje je srdačno podelio muzička i profesionalna iskustva sa publikom.

U nastavku večeri usledile su pesme koje su obeležile poslednje mesece njegove karijere. Obrade poput Hendriksovog “Purple haze-a” samo su neke od pesama koje je Gvin Ešton odabrao za nišku publiku, svirajući na nekoliko gitara.

Nakon nastupa u Užicu i Nišu, australijski gitarista nastavlja svoju turneju koncertom u Velikoj Plani, nakon kojeg ga čekaju koncerti u Češkoj.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Gwyn Ashton i šest gitara

Izvor: BalkanRock.com, 16.Okt.2015

Gwyn Ashton, foto: Marija Veljković..Niš je sinoć imao zadovoljstvo da uživa u nastupu priznatog bluz gitariste Gvin Eštona, koji je, u sklopu svoje koncertne turneje po Srbiji, nastupio u klubu Feedback...„One man show“ je počeo ispred svega dvadesetak ljudi. Usna harmonika, bas bubanj, gitara...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.