Apel JKP Naissus: Racionalno korišćenje vode neophodno za uredno vodosnabdevanje

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jun.2024, 13:56

Apel JKP "Naissus": Racionalno korišćenje vode neophodno za uredno vodosnabdevanje

Dug sušni period i izuzetno visoke temperature u prethodnom periodu dovele su do toga da sva izvorišta u sistemu niškog vodovoda pokazuju znake smanjene visine vodostaja, a sa druge strane registrovana je povećana potrošnja vode, zbog čega je iz JKP Naissus Niš upućen hitan apel svim potrošačima da racionalno koriste vodu kako ne bi došlo do ozbiljnih poremećaja u vodosnabdevanju.

Iz Naissusa apeluju na građane da budu solidarni i koriste vodu za njene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osnovne namene – piće, kuvanje i održavanje lične higijene.

Zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila crevom, punjenje bazena i drugo nekontrolisano trošenje predstavlja neracionalnu potrošnju koja može dovesti do ozbiljnih poremećaja koji mogu uticati na redovno snabdevanje vodom naših korisnika u svim delovima grada - poručuju iz JKP "Naissus".

Apel je upućen i svim opštinama na teritoriji Grada Niša, koje će sa svojim aktivnostima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, preduzeti sve neophodne mere u cilju suzbijanja nenamenske potrošnje vode.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vodovod poziva na štednju, a stanari ulice na Paliluli kažu da voda izbija iz asfalta već mesec dana

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2024, 11:34

Dok niški JKP Naissus apeluje na građane da racionalno koriste vodu, kako ne bi došlo do ozbiljnijih poremećaja u vodosnabdevanju, stanari Ulice Sindikalni stanovi kažu da u njihovoj ulici voda izbija iz asfalta i da radnici više od mesec dana nisu došli da saniraju kvar...Građani tvrde da više...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.