Antikorupcijski dijalog u niškoj Skupštini

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antikorupcijski dijalog u niškoj Skupštini

Predstavnici lokalne vlasti, Agencije za borbu protiv korupcije, BIRODI-ja i Lokalnog antikorupcijskog foruma razgovaraće sa građanima u velikoj sali Skupštine Grada, u četvrtak 8. decembra u 11 sati o borbi protiv korupcije na lokalnom nivou.

Antikorupcijski dijalog je, kako kažu u LAF-u, jedna od mera u Lokalnom planu za borbu protiv korupcije, koji je usvojila Skupština u julu 2011. godine.

Grad Niš je jedan od retkih gradova u Srbiji koji je već usvojio Lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << plan za borbu protiv korupcije, a LAF Niš je jedino lokalno antikorupcijsko telo koje uspešno funkcioniše i, prema oceni Agencije za borbu protiv korupcije i drugih antikorupcijskih aktera, predstavlja primer pozitivne prakse. Jedno je od pitanja na koje će Antokorupcijski dijalog pokušati da pruži odgovor je da li će i koliko budući Lokalni akcioni planovi i lokalna antikorupcijska tela u gradovima i opštinama Srbije ličiti na Lokalni plan i LAF u Nišu - kažu u LAF-u.

Na osnovu niškog modela u 2017. godini trebalo bi sve ostale lokalne samouprave da donesu i usvoje svoje lokalne planove ove vrste.

U četvrtak, u sali niške Skupštine okupljenima će se obratiti i sa njima debatovati Darko Bulatović gradonačelnik Niša, Rade Rajković predsednik Skupštine Grada, Vladan joksimović zamenik direktora Agencije za borbu protiv korupcije, Zoran Gavrilović direktor BIRODI-ja i Zorica Miladinović koordinatorka niškog LAF-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.