Ana Grozdanović osniva forum za zaštitu muškaraca, ženama poručuje da su preterale

Izvor: JužneVesti.com, 11.Jul.2023, 15:17

Ana Grozdanović osniva forum za zaštitu muškaraca, ženama poručuje da su preterale

Političarka SPS-a iz Niša Ana Grozdanović došla je na ideju da osnuje forum za zaštitu muškaraca, jer smatra da se niko ne pita kroz šta muškarac prolazi pored žene, već svi gledaju šta "uradi na kraju". Prozvala je pojedine žene kako gledaju da se dobro udaju i onda ucenjuju alimentacijom, čime je, po mišljenju članice grupe "Novinarke protiv nasilja" Jovane Gligorijević, opravdala partnersko i finansijsko nasilje i to u vreme čestog femicida.

Članica Glavnog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odbora Socijalističke partije Srbijekoja je tražila “severnokorejski" zakon o predsedniku Vučiću, delila novac prolaznicima na niškim ulicama i hvalila se kako je obezbedila posao i mesečnu nagradu od 50.000 dinara za sve samohrane majke koje su joj pomagale tokom predizborne kampanje, od danas će se baviti i zaštitiom muškaraca.

Tu vest saopštila je putem svog Instagram naloga, a ispod saopštenja označila je i prvog potpredsednika Vlade zaduženog za spoljnu politiku i bezbednost, ministra spoljnih poslova i predsednika SPS-a Ivicu Dačića.

Dugo sam razmišljala da li da pomognem forumu žena ili bilo kojoj ženskoj grupi, i definitivno sam donela odluku u koju sam ubeđena da je najispravnija. Danas se samo govori o onome sto muškarac uradi na kraju, a niko se ne pita kroz šta je prolazio taj muškarac svo vreme pored neke žene - navela je Grozdanović.

Ona je zatim dodala da neke žene gledaju da se dobro udaju, onda ucenjuju za alimentaciju preko dece koja ispaštaju zajedno sa mužem i njegovom porodicom.

A post shared by Ana Grozdanovic SPS (@anagrozdanovicc)

Žene mislim da ste preterale u oduzimanju muške uloge u ovom svetu muškarcima, i zbog toga dajem od danas podršku muškarcima u svakom problemu sa kojim se suočavaju. Ovo ne znači da žene smatram manje pametnim već ih želim podsetiti da sve mi imamo očeve od kojih naše majke nisu pravile devojčice već temelj kuće - navela je Grozdanović.

Ženama je na kraju poručila i da na vreme budu pametne i ne dovode sebe u loše društvo i loše situacije.

Novinarka Vremena i članica grupe "Novinarke protiv nasilja" Jovana Gligorijević smatra da iza ovakvog istupanja stoji namera da se po svaku cenu privuku pristalice, pa makar to bili nasilni ili neodgovorni očevi.

Kad ona napiše "žene misim da ste preterale sa oduzimanjem muške uloge ..." morala bi to da potkrepi nekim činjenicama, a govoriti i raditi ovakve stvari u godini kada imamo jedan femicid nedeljno i kada je svaku od tih žena ubio partner, muž, otac ili očuh, mislim da je onda ovo vrlo nepromišljeno - smatra Gligorijević.

Novinarka smatra da je Grozdanović ovim opravdala nasilje; foto: MIRCOna podseća i da nasilje nije samo fizičko, već može biti i psihičko i finansijsko.

Grozdanović kaže da smo svesni da neke žene žele samo da se dobro udaju - ja to ne bih nazvala ni stavom, ovo je jedna floskula koju pišu pubertetlije na internetu i videćemo kako će njena partija da reaguje na to, ali ovim ona opravdava partnersko nasilje - objašnjava Gligorijević.

Osim partnerskog, smatra da, pominjući alimentaciju, pravda i finansijsko nasilje, zanemarivajući da su oba roditelja jednako dužna da brinu o detetu, kroz alimentaciju ili neki drugi oblik deljenog starateljstva.

I to se dešava u zemlji u kojoj su alimentacije smešno male, u zemlji u kojoj imamo egzaktne dokaze da muškarci prevode imovinu na roditelje, prebacuju prihode u inostranstvo da bi plaćali što manju alimentaciju, ona priča ovo za šta nemamo nikakve podatke da se događa - napominje Gligorijević.

Zaključuje i da ostaje da se vide reakcije njene partije, koja se i ranije ograđivala od njenih izjava.

Inače, Ana Grozdanović široj javnosti postala je poznata nakon skupa Odbora SPS-a u Nišu 2021. godine, kada je izjavila da su “samo hrišćani pravili katodne i radio cevi”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.