Aleksandrijski patrijarh stiže u Niš

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2017, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandrijski patrijarh stiže u Niš

Patrijarh Teodor Drugi posetiće Konstantinov grad, kako navode iz niške eparhije, 27. septembra u okviru zvanične posete Srbiji i Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Građani će moći da ga dočekaju u 18 sati u Sabornom hramu u Nišu, na Margeru.

Poglavar Aleksandrijske patrijaršije, koja pokriva pravoslavne vernike zemalja severne, centralne i južne Afrike, stigao je u petak 22. septembra u Beograd, a tokom svoje osmodnevne posete Srbiji, u Nišu će ga sutra ugostiti novopostavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vladika Arsenije. Ranije je najavljeno da će aleksandrijski patrijarh Teodor Drugi, pored sastanaka sa gradskim i crkvenim zvaničnicima imati priliku i da upozna Niš.

Mi bismo mu pokazali naše svetinje, Ćele-kulu, Tvrđavu, u skladu sa njegovim vremenom - rekao je ranije Vladika Arsenije.

Patrijarh Teodor Drugi nosi titulu njegovo blaženstvo papa i patrijarh velikoga grada Aleksandrije, Libije, Pentopolja, Etiopije, sve zemlje egipatske i sve Afrike, Otac otaca, Pastir pastira, Arhijerej arhijereja, trinaesti apostol i sudija vaseljene.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Aleksandrijski patrijarh ipak danas u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2017, 10:39

Iako je poseta Teodora Drugog prvobitno najavljena za sredu 27. septembar, on će u Nišu boraviti u utorak 26. septembra, kako kažu iz niške Eparhije, a vernici i ostali građani Niša mogu da ga dočekaju u 18 sati u Sabornom hramu, na Margeru.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.