Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2014, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akademija “Za vremena” u niškom Domu Vojske

Povodom obeležavanja stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, u subotu, 4. oktobra od 19 sati, u niškom Domu Vojske biće održana akademija “Za vremena”.

Izvođenjem pesama poput “Tamo daleko”, “Vostani Serbije” i “Kreće se lađa francuska” i odlomcima iz srpske proze i poezije obeležiće se ovaj jubilej.

Kako navodi Snežana Radović iz niške Narodne biblioteke, koja je jedan od organizatora, akademija će imati elegičan ton.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
Tekstovi i muzika koji su pažljivo odabrani podsetiće, opomenuti, ali i probuditi nadu i ukazati da herojstvo i rodoljublje, kao i veliku ulogu koju je srpski narod imao u ovom svetskom ratu - kaže Radović.

U muzičkom delu akademije nastupiće niški Vojni orkestar, hor Fakulteta umetnosti iz Niša, hor Pantelejske crkve, kao i Mila Kuznjecki i Miomir Radosavljević.

Odlomak iz drame “Sveti Georgije ubija aždahu” izvešće Miloš Cvetković i polaznici škole glume ''Krši'', dok će besedu govoriti Milica Vučković. Tekstove o Velikom ratu iz različitih uglova govoriće Nataša Mladenović, Aleksandar Antić, Miodrag Mladenović, Nikola Cekić i Darko Kovačević.

Muzičko-dramski program trajaće jedan sat i 15 minuta, a imaće preko 100 učesnika.

Akademiju zajednički organizuju Treća brigada KOV i Narodna biblioteka Stevan Sremac u saradnji sa Fakultetom umetnosti iz Niša i mladim glumcima.

Ulaz na akademiju slobodan je za sve zainteresovane.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.