Afera Klavir - 14 godina kasnije

Izvor: JužneVesti.com, 05.Apr.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Afera "Klavir" - 14 godina kasnije

Kupovina skupocenog klavira "Stenvej" sa falsifikovanim podacima o godini proizvodnje je 2002. i 2003. godine potresla gradsku vlast u Nišu. U međuvremenu je okončan i sudski postupak, ali mnogi građani i dalje ne znaju da li je i ko zbog toga kažnjen.

Nekoliko javnih funkcionera je tada smenjeno, neki su sami podneli ostavke. Grad Niš je tužio firmu od koje je sada već čuveni klavir kupljen.

Ipak, i dalje široj javnosti nije poznat ishod tih sudskih postupaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niti da li je bilo ko od službenika gradske uprave kažnjen zbog propusta u radu. Neki od glavnih aktera su i danas, ovog puta kao kadrovi vladajuće stranke, na najodgovornijim gradskim funkcijama.

Povrh svega građani, čijim novcem je klavir i plaćen, ne znaju ni gde je on sada.

Narednih dana će "Južne vesti" objaviti seriju tekstova u kojima će javnosti biti predstavljene informacije o kojima se već godinama ćuti ili se kriju.

Prvi tekst će biti objavljen sutra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.