AIK banka će reprogramirati kredite

Izvor: B92, 12.Mar.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AIK banka će reprogramirati kredite

Niš -- AIK banka će se uključiti u reprogram kredita privredi i stanovništvu koji je najavljen iz Vlade Srbije, rekao je član uprave niške AIK banke Ljubiša Jovanović.

"AIK banka će učestvovati u tome, jer ima visoku likvidnost", rekao je Jovanović koji nije detaljnije komentarisao inicijativu iz vlade jer još uvek nisu poznati svi uslovi po kojima će ta inicijativa biti sprovedena.

„Inicijativa o reprogramiranju kredita ne sme da bude pretvorena u populizam", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upozorio je, međutim, profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu i predsednik Društva ekonomista u tom gradu dr Boban Stojanović.

Stojanović je upozorio da još uvek nisu poznati uslovi reprograma i nije jasno kolika će pomoć biti same države i da li će reprogram uopšte imati karakter pomoći.

"Stanovništvo mora da zna da ta inicijativa ne predstavlja eliminisanje kredita i da će kredit morati da se vrati", napomenuo je on.

Stojanović je naveo da nedostaje transparentnost u pogledu uloge države i da li će odlaganje otplate i uslovi biti samo premošćavanje jednog teškog trenutka za dužnike.

Akcija će imati smisla, smatra Stojanović, ako u periodu odlaganja otplate, standard stanovništva poraste.

Predsednik Unije poslodavaca jugoistočne Srbije Zoran Stojković je napomenuo da još uvek ne može da se izjašnjava o inicijativi, ali je ukazao da uslovi kreditiranja moraju da budu stabilni.

„Za privredu je potrebna stabilnost kreditiranja i ona mora da bude dosledno sprovedena", podvukao je Stojković.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AIK banka će reprogramirati kredite

Izvor: Capital.ba, 12.Mar.2011

NIŠ, AIK banka će se uključiti u reprogram kredita privredi i stanovništvu koji je najavljen iz Vlade Srbije, rekao je član uprave niške AIK banke Ljubiša Jovanović. 'AIK banka će učestvovati u tome, jer ima visoku likvidnost', rekao je Jovanović koji nije detaljnije komentarisao inicijativu...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.