800 mladih sadnica posađeno u svih 5 niških opština

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2019, 08:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

800 mladih sadnica posađeno u svih 5 niških opština

Nakon što su neka stabla posečena po Nišu, iz JKP Mediana su objavili da su zasadali nove, a konačno je stigao odgovor i koje lokacije su ozelenjene. U svih 5 niških opština niklo je 800 mladih sadnica, a kažu da ih je najviše u Opštini Medijana.

U zimskim mesecima kada se u Nišu teško disalo, širom Niša su se sekla stabla koja obezbeđuju kiseonik i zato je veliki broj građana negodovao. Iz JKP Mediana su objasnili da drveća uklanjaju jer su trula i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << najavili da će saditi nova.

Potom su obećanje delimično i ispunili i u ulicama oko nišavskog keja posadili mlado drveće. Potom su u maju medijima prosledili dopis o akcijama koje su sprovodili, a pohvalili su se i novim drvoredom u gradu. Međutim, osim da je Niš dobio 800 mladih sadnica, nisu dali više informacija.

O kom drveću je reč i gde je sve posađeno pitali su novinari Južnih vesti nekoliko puta, a prvi put još 21. maja. Odgovori su stigli tek dva meseca kasnije i to tek nakon što su se novinari požalili načelnici Nišavskog okruga Dragani Sotirovski na netransparentnost Mediane, a odgovori na niz pitanja koja su im upućena stigli su sa mejla Nišavskog okruga.

U odgovoru piše da su sadnice zasađene tamo gde je bilo mogućnosti i potrebe i to u svih 5 niških opština, a najviše u Opštini Medijana.

Lokacije: Bulevar Zorana Đinđića, Sarajevska, kej pored Nišave od hotela Niški Cvet do mosta Mladosti, Bulevar 12. februar - kosina kod nadvožnjaka, Matejevački put, Trg 14. oktobar, Bulevar Medijana, Brzi Brod, ulice: Učitelj Milina, Tome Roksandića, Filipa Višnjića, Čairska, Hajduk Veljkova, Vase Pelagića, naselje Stevan Sinđelić, Knjaževačka, 7. juli, Kozaračka, Bubanjski heroji, Branka Radičevića, Stari park, Jelašnica, Prva Kutina, Magdon, Majkovskog, okretnica Duvanište, Bulevar Car Konstantin, Svetosavska, Vardarska, Trg Pavla Stojkovića, ugao Obilićev venac i Hilandarska, Vojvode Mišića, Dimitrija Tucovića, Jablaničkih odreda, Beogradska, Nišavska, okretnica Ćele Kula, Obrenovićeva 124 - navodi se u odgovoru JKP Mediana.

Kako je na Medianinom sajtu objavljeno, direktorka sektora za održavanje javnih zelenih površina Tanja Radić je rekla da su uglavnom posađeni četinari i listopadno drveće. Neke mlade sadnice zamenile su ono koje je bilo staro, trulo i opasno za građane, a dodaje i da se uvek zasadi više nego što je bilo posečeno.

Podsetimo, novinari su tek nakon "intervencije" dobili odgovore i na pitanja gde su i kada će biti vraćene kante za smeće koje su uklonjene. Naveli su da su neke već vraćene na svoje mesto, a da će druge biti postavljene kada posebna radna grupa donese odluku.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.