60 miliona dinara iz budžetske rezerve za rekonstrukciju Trga u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2020, 18:42

60 miliona dinara iz budžetske rezerve za rekonstrukciju Trga u Nišu

Iz budžetske rezerve Niša 60 miliona dinara biće prebačeno za izgradnju Trga kralja Milana, izglasalo je danas Gradsko veće. Iz Direkcije za izgradnju grada objašnjavaju da se ukupna suma ne uvećeva, već se dopunjuje sa 60 miliona koji su prošle godine, kako kažu, umanjeni “iz nekog razloga”.

Radovi na rekonstrukciji niškog Trga kralja MIilana i dalje traju. Kasno su počeli, kasnije će se i završiti, a Gradsko veće je danas odobrilo prebacivanje 60 miliona iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << rezerve za izgradnju.

Direktor Direkcije Nebojša Lović rekao je da to nije nov novac koji će se trošiti za ove potrebe, već dopunjavanje onoga što je prošle godine oduzeto.

Doneta je odluka da se sa pozicije budžetske rezerve prebaci 60 miliona dinara na poziciju relaizacije ugovora za Trg kralja Milana. 2019. su planirana sredstva umanjena za 60 miliona iz nekog razloga, sada je to samo nadomešteno i nema nikakvih uvećana pozicije - rekao je Lović na Veću.

Ostalo je pitanje “iz kojih razloga” je prošle godine umanjeno ili potrošeno 60 miliona namenjenih rekonstrukciji Trga, pa sada mora da se “vadi” iz rezerve.

Prema planu, rekonstrukcija Trga ulazi u završnu fazu, jer su ranije najave bile da će sve biti gotovo do kraja godine. Radi se na mostu i izgradnji nove fontane, a zasijale su i nove sijalice na samom Trgu kralja Milana.

Podsetimo, kako je ranije rečeno rekonstrukcija Trga koštaće 218 miliona dinara, ali u tu cenu nije ušlo postavljanje rasvete, izgradnja nove fonatne na “bugarskom” parkingu i rekonstrukcija mosta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.