11 godina zatvora za par iz Niša koji je godinama tretirao niškog lekara kao roba

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jul.2023, 14:59

11 godina zatvora za par iz Niša koji je godinama tretirao niškog lekara kao roba

Nakon što je Viši sud u Nišu osudio na 11 godina zatvorske kazne Nebojšu N. i Draganu P. iz Niša, koji su od marta 2019. do marta 2021. godine na silu i uz pretnje držali niškog lekara, tretirali ga kao svog roba i oduzimali mu novac, njihov advokat uputio je žalbu Apelacionom sudu, koji je odbacio kao neosnovanu.

Na početku istrage Nebojši N. i Dragani P.određen je pritvor do 30 dana kako bi se sprečilo da utiču na svedoke koji su tokom istrage bili ispitani. Par iz >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Niša je osuđen na 11 godina zatvora, zbog čega su uputili žalbu.

Apelacioni sud u Nišu je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužioca u Nišu i branilaca optuženih Nebojše Nikolova i Dragane Petrović i potvrdio presudu Višeg suda u Nišu, kojom su isti osuđeni na kazne zatvora u trajanju od po 11 godina, zbog krivičnog dela trgovina ljudima - rekli su iz Suda.

Nišlija koga su dve godine tretirali kao roba je bio ugledni kardiolog, potvrdile su tada njegove kolege koje su svedočile da su ga godinama pre penzije viđali sa jednim od osumnjičenih, ali da nisu pretpostavili da je ugrožen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.