108 godina izviđaštva u Nišu: Smotra na Trgu, pa takmičenje u Tvrđavi

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2019, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

108 godina izviđaštva u Nišu: Smotra na Trgu, pa takmičenje u Tvrđavi

Povodom oslobođenja Niša u Prvom i Drugom svetskom ratu, ali i 108 godina izviđačke organizacije u ovom gradu, Savez izviđača grada Niša organizovaće u subotu, 12. oktobra smotru svojih članova na Trgu kralja Milana, polaganje venaca u spomen borcima, kao i takmičenje u izviđačkim disciplinama u Tvrđavi.

Program obeležavanja godišnjice oslobođenja grada i osnivanja organizacije otpočeće na Trgu kralja Milana, kažu u Savezu izviđača grada Niša, i to na centralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << gradskom trgu.

U prisustvu oko hiljadu dece i mladih, članova niških izviđačkih odreda, zvanično će nakon raporta i intoniranja himne početi aktivnosti prema predviđenom programu. Svečanom otvaranju svoje prisustvo potvrdili su čelnici grada i opština, roditelja, partnera, donatora i prijatelja organizacije - kažu u SIGN-u.

Potom će se niški izviđači preseliti u Tvrđavu, gde ih očekuju zadaci: streličarstvo, pravljenje zaklona od šatorskog krila, podizanje šatora, orijentacija, signalizacija, čvorologija i prva pomoć.

Datumi 12. i 14. oktobar dani su oslobođenja Niša u Prvom i Drugom svetskom ratu, članovi organizacije imaće priliku da više nauče o istoriji,poznatim ličnostima I istoriji svog grada. Delegacija izviđača položiće vence u znak sećanja na žrtve i svima koji su učestvovali za odbranu i slobodu naše zemlje - rekli su u Savezu.

Početak manifestacije na Trgu predviđen je za 9:30.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.