Izvor: RTS, 08.Jul.2023, 13:38

Захарова: Вучићева иницијатива за седницу Сaвета безбедности УН о КиМ благовремена

Портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да Русија сматра благовременом иницијативу председника Србије Александра Вучића о одржавању седнице Савета безбедности Уједињених нација поводом заоштравања ситуације на Косову и >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Метохији, истичући да Москва дели Вучићеву оцену тренутне кризне ситуације. 
Марија Захарова је указала да сваки корак ка решењу ситуације на КиМ, као и дијалог Београда и Приштине мора да се води у оквиру међународног права на основу Резолуције 1244 Савета безбедности УН, објављено је на сајту руског Министарства.

На питање новинара о заоштравању ситуације на КиМ, Захарова је рекла да ситуација измиче контроли и да постоји непосредна претња за опстанак српског народа на Космету. 
"Бесрамне оптужбе Запада" Захарова је истакла да је разлог за то политика етничког чишћења, протеривања и терора над Србима коју спроводе албанске институције у Приштини. 
Нагласила да се све то дешава уз пуну сагласност Америке и Европске уније који, навела је, не желе да зауставе привремене власти у Приштини. 
"Западне земље уместо тога траже нове начине да изврше притисак на Београд и српски народ, фабрикујући бесрамне оптужбе, укључујући и оне према представницима Српске православне цркве", објаснила је Захарова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.