U Rusiji puštena prva serija vakcine protiv koronavirusa za životinje

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2021, 11:08

U Rusiji puštena prva serija vakcine protiv koronavirusa za životinje

Federalni centar za zdravlje životinja, podređena institucija "Roselhoznadzora", pustio je prvu seriju ruske vakcine Karnivak-Kov za prevenciju koronavirusa kod životinja u količini od 17 hiljada doza, rekla je novinarima savetnik šefa "Roselhoznadzora", Julia Melano. „Prva serija vakcine Karnivak-Kov za prevenciju nove infekcije koronavirusom kod životinja u količini od 17 hiljada doza proizvedena je u Saveznom centru za zdravlje životinja, potčinjenom `Roselhoznadzoru`“, dodala je ona. Prema njenim rečima, pošiljka vakcine je već rezervisana. Što je pre moguće, biće poslata u brojne gradove i regione Rusije, uključujući Moskvu, Moskovsku oblast, Krim, Sankt Peterburg, Kirov, Iževsk, Irkutsk, Novosibirsk, Čeljabinsk, Tver... Ruska vakcina „Carnivac-Kov“ je prvi na svetu registrovani lek protiv koronavirusa za životinje. Trenutno se period očuvanja imuniteta nakon vakcinacije procenjuje na šest meseci. "Roselhoznadzor" je istakao da bi, s obzirom na odgovarajuću potražnju, proizvodni kapacitet omogućio proizvodnju oko 10 hiljada doza vakcine dnevno.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

DŽINOVSKI KORAK RUSKE MEDICINE! Puštena u promet prva partija vakcina protiv korone za životinje

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Apr.2021

Ruska vakcina za zaštitu od kovida-19 kod životinja „Karnivak-Kov“ puštena je u civilni promet...Savezni centar za zdravlje životinja, koji je deo Savezne službe za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Rosselhoznadzor), proizveo je prvu seriju vakcina od 17.000 doza, saopštila je savetnica...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.