Tri aplikacije koje mogu da naprave problem vašem Androidu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2015, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri aplikacije koje mogu da naprave problem vašem Androidu

Korisnici Androida upozoreni su da bi tri aplikacije, koje su dostupne na Gugl Pleju, mogle naškoditi njihovim telefonima.

Pre nego što je Gugl postao svestan opasnosti, tri aplikacije već su dostigle nivo popularnosti kao što to ima "Candy Crush". Reč je o aplikacijama "Durak Card Game," "Russian History" i aplikacija koja imitira IQ test na ruskom jeziku.

Popularnost aplikacija uzrokovala je da milioni korisnika iskuse probleme u vidu masovnog iskakanja pop-up >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prozora.

Nakon što su skinuti na uređaje, aplikacije bi "sačekale" pre nego što izvrše napad. Naime, problemi bi se počeli dešavati tek nakon što korisnici dounlouduju dodatne aplikacije kako bi se uzrok problema sakrio.

Pop-up prozori su predlagali korisnicima da skinu štetne aplikacije koje dodatno zagušuju telefon i koje sakupljaju privatne podatke korisnika.

Liz Markman, portparolka Googlea, rekla je da su tri aplikacije povučene sa Google Playa, ali smatra se kako milioni korisnika još uvek muku muče sa pop-up prozorima i da još uvek ne znaju šta ih uzrokuje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.