Tajna Bermudskog trougla: Uzrok nesreća - eksplozije metana?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajna Bermudskog trougla: Uzrok nesreća - eksplozije metana?

MELBURN -

Eksplozija metana uzrok je svih nesreća koje se događaju u Bermudskom trouglu, tvrde australijski naučnici, pobijajući teorije o vanzemaljcima, vremenskim nepogodama, meteorološkim fenomenima i druga objašnjenja vezana za misteriju Bermudskog trougla.

Eksplozija metana, koga ima mnogo u pukotinama na dnu okeana, pravi gigantske mehure koji mogu biti uzrok misterioznih nestanaka aviona i brodova na ovom geografskom području koji se nalazi između Bermuda, Floride >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i ostrvaca Portorika u Atlantskom okeanu, objavljeno je u časopisu "Amerikan džornal ov fiziks (American Journal of Physics)".

Laboratorijski eksperimenti sprovedeni u Australiji pokazali su da mehuri metana mogu potopiti brod smanjujući gustoću mora, a svaka olupina koja bi zatim isplivala na površinu bila bi odnesena strujom.

Profesor Džozef Monagan istražio je tu hipotezu zajedno sa studentom Dejvidom Majom na univerzitetu Monah u Melburnu, u Australiji.

Okeanografi su pretražili morsko dno u području Bermudskog trougla i dela Severnoga mora između kontinentalne Evrope i Velike Britanije i dokazali da postoje značajne količine metan hidrata i mesta gde je došlo do erupcija.

Dvojica naučnika pretpostavili su šta se događa kada gigantski mehuri metana eksplodiraju iz prirodnih pukotina na morskom dnu: metan se može transformisati u gasne mehuriće koji se povećavaju i eksplodiraju na putu prema površini mora.

Periodične eksplozije metana najverovatnije dovode do stvaranje područja koja nisu plovna, zbog čega dolazi do iznenadnih potonuća brodova.

Zabeleženo je da je 1918. godine nestao "Kiklop", jedan od najvećih brodova toga doba. U decembru 1945. godine misteriozno je nestao jedan od najsavremenijih vojnih aviona "TBM avendžer", sa 24 člana posade. Nestao je i jedan od aviona koji su krenuli u potragu za njima.

Bermudski trougao zove se još i Groblje Atlantskog okeana ili Trougao smrti. Prema nepotvrđenoj statistici, u tom delu okeana površine 1.140 kvadratnih kilometara do sada su nestale 8.152 osobe, preneo je sajt Salem njuz (Salem-News).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.