Šveđani snimaju seks kondomom!

Izvor: Vesti-online.com, 05.Feb.2012, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šveđani snimaju seks kondomom!

Očitajte kod na pakovanju prezervativa, skinite aplikaciju sa Interneta, saznajte kakve su vam seksualne navike i uporedite ih sa navikama drugih.

U Švedskoj su počeli da proizvode kondome koji na sebi imaju odštampan QR kod . Sve je počelo kada se stokholmska organizacija za borbu protiv side obratila marketinškoj agenciji "Ester", zabrinuta zbog statističkih podataka da su mladi Šveđani među najgorima na Starom kontinentu što se tiče praktikovanja sigurnog seksa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Umesto da dosađuju uobičajenom pričom o važnosti sigurnog seksa ili nemaštovitom statistikom, agencija "Ester" je napravila "Condom08", na kome se nalazi QR kod koji kada se skenira telefonom vodi ka sajtu sa koga se može preuzeti aplikacija "Seks profil". Zatim je distribuirala oko 50 hiljada besplatnih prezervativa.

Pre samog seksualnog čina, parovi se mole da pokrenu aplikaciju i polože svoj Ajfon na krevet. Aplikacija zatim počinje da računa koristeći informacije o ritmu, zvuku i trajanju polnog odnosa, posle čega otvarate svoj lični profil, šaljete sakupljene podatke a zauzvrat vam se predočavaju vaše seksualne navike i sklonosti.

Ono što je posebno zanimljivo parovima jeste da sebe mogu da upoređuju sa drugim učesnicima projekta, da ne kažemo "takmičarima". Skoro 6.000 Šveđana je registrovalo svoje profile na ovom sajtu, a 40 odsto je reklo da sada pozitivnije gleda na upotrebu kondoma nego ranije. Agencija "Ester" zato kaže da je postavljeni cilj premašen za 98 odsto.

Senzacionalni uspeh u Švedskoj je naterao autore da podatke objave i u inostranstvu, a očekuje se da će "Condom08" uskoro imati i svoju svetsku premijeru.

The Sex Profile from ESTER on Vimeo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.